avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce conditii pot fi obligat la plata cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce conditii pot fi obligat la plata cheltuielilor de judecata

soti-a mea a atacat cu apel o haotarire judecatoreasca si in cerere pretinde ca trebuie sa fiu obligat la plata cheltuielilor de judecata . in ce conditii pot fi obligat ?
Cel mai recent răspuns: bennyone , utilizator 17:53, 5 August 2011
In conditiile in care veti pierde litigiul , veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata solicitate de partea adversa si acordate de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
In conditiile in care apelul va fi admis, veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata in temeiul art 274 al.1 c.proc.civ.
Art.274
al. 1 Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata.
Evident ca:
in situatia in care dumneai castiga , dvs platiti .

In conditiile stabilite prin sentinta.
Partii careia i se admite vreo cerere de chemare in judecata sau
vreo calea de atac i se acorda cheltuielile de judecata.
Daca veti pierde in apel, veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Potrivit art. 274 Cod Procedura Civila,partea care cade în pretenţii (adica cea care pierde) va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată partii adverse.
Nu puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata daca pana la prima zi de infatisare recunoasteti pretentiile partii adverse (sotiei) - art.275 Cod Procedura Civila.

Alte discuții în legătură

Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata! camelia21 camelia21 Buna ziua!Am facut o cerere de stramutare la ICCJ la Bucuresti si mi s-a respins cauza!Sunt obligat sa platesc cheltuieli de judecata partii adeverse ca am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pentru divort si pentru partaj ! soata soata Cheltuielile de judecata in cazul procesului de divort si de partaj pot fi cerute de catre o parte , in ce situatii ??? (vezi toată discuția)