avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata!

Buna ziua!Am facut o cerere de stramutare la ICCJ la Bucuresti si mi s-a respins cauza!Sunt obligat sa platesc cheltuieli de judecata partii adeverse ca am pierdut in procesul de stramutare?Adica acest proces e ca unul obisnuit(de ex litigiu de munca),care parte pierde procesul la cererea celeilalte parti e obligat sa suporte cheltuieli de judecata?
Partea care cade in pretentii (pierde procesul ) suporta , in acest caz , si cheltuiele de judecata...
Buna, conform art. 274 alin. (1) C. proc.civ, partea care cade in pretentuni va fi oblicat, la cerere, sa plateasca cheltuieli de judecata.
A cadea in pretentiuni inseamna a pierde procesul. Pentru ca o parte sa fie considerata ca a pierdut un proces, nu este obligatoriu ca ea sa fi investit instanta cu o cerere pe care aceasta sa o fi respins. In aceeasi masura cade in pretentii si acela care a pastrat o atitudine procesuala pasiva, dar a fost obligat la o anumita prestatie, ca efect al admiterii cererii celeilalte parti.
La baza obligatiei de restituire a cheltuielilor de judecata se afla culpa procesuala ce poate sa cada asupra reclamantului sau paratului.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
andreea_060686, utilizator
Respingerea cererii de stramutare(_judecarea , din diferite cauze de catre o instanta de acelasi grad ) nu reprezinta pierderea procesului .
Respectiva cauza se va judecata de catre aceeasi instanta, urmand sa hotarasca in consecinta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata pentru divort si pentru partaj ! soata soata Cheltuielile de judecata in cazul procesului de divort si de partaj pot fi cerute de catre o parte , in ce situatii ??? (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul unui litigiu de munca,in care asistenta juridica este gratuita,la finele procesului,plateste vreuna dintre parti aceste cheltuieli de judecata?Va ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata si onorariul avocatului daca pierd litigiul? iacobdan iacobdan eu cred ca ALOFM mi-a calculat gresit indemnizatia de somer neluand in calcul prima de plecare voluntara din societate(aceasta prima s-a facut din fondul de ... (vezi toată discuția)