avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ARBITRAJ
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ARBITRAJ

Bună seara. HEEEEEEELp#-o.

am o speta cu acest inedit arbitraj, însă procedura civilă zice că în cerea pe care o formulez trebuie să indic numele şi adresa membrilor tribunalului arbitral. În localitatea mea de acest arbitraj se ocupă Camera de Comerţ şi Industrie.

#-o am verificat lista membilor şi e un rând interminabil de societăţi comerciale. În aceste condiţii, trimit la toţi 30 cererea mea? la cine anume se refera art. 356 cand vorbeste de arbitrii? la membrii CAmerei de COmert sau la conducerea efectiva?

2. in ceea ce priveste judecatoria, deşteptul de administrator al meu a omis obligarea debitoarei să semneze o factură, desi noi am prestat serviciul conform contractului semnat de parti.

mi-e frică de o instantă de judecată normală pt trebuie să demonstrez că acea factură nesemnată a fost înregistrată în contab. debitoarei, riscand oarecum un fond impropriu.

Ce ma sfatuiţi ? :((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: ROLYU , utilizator 19:17, 13 August 2011
uite Rolyu, am trimis cererea catre instanta de arbitraj. ca norocul, intre timp o factura, chiar care nu era semnata , a fost achitata de catre debitoare. pentru cealalta factura am facut si o actiune in instanta dar pe somatie de plata. in acelasi timp astept raspunsul de la instanta de arbitraj. cred ca urmatoarea etapa va fi sa invederez numele si adresa arbitrului de care ma voi folosi. dupa cate am citit in codul de procedura civ, solutionarea diferendelor prin aritraj merge mai greu decat pe instanta normala. in cazul meu partile nu au stipulat toate detaliile. au formulat doar in mod geenral cui ii apartine competenta de solutionare a litigiilor. in opinia mea, arbitrajul nu exclude un eevntual litigiu la Judecatorie. te tin la curent si multumesc mult pt sfaturi. o seara placuta.
Buna seara, am niste vesti care s-ar putea sa te bucure:
- am citit in practica judiciara ca in unele situatii chiar daca partile au convenit o clauza compromisorie in contract, in cazul somatiei de plata competenta este instanta de drept comun, asa cum tu ai procedat;
- in arbitraj este o atmosfera mai relaxata, va trebui sa propui un arbitru, (consulta lista), vezi care iti convine, debitorul are dreptul sa propuna si el unul, iar celalalt va fi numit de autoritatea de nominare; din cate ai relatat sansele consider ca sunt clar de partea ta, astfel incat nu-ti face probleme; citeste si regulile comisiei de arbitraj in cauza;
- considera ca nu ai decat de invatat din toate astea.
Mult succes.
Cu stima Roly U

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbitraj comercial alina_cj alina_cj Buna ziua, As dori un astfel de contract (vezi toată discuția)
Curte de arbitraj - persoane fizice Nafets Nafets un litigiu intre o persoana juridica si o persoana fizica poate fi solutionat de curtea de arbitraj? Un contract poate prevedea astfel de clauze? Sunt legale? ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)