avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Îndemnizaþie conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Îndemnizaþie conducere

Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de indemnizaţia de diriginţie (10 %) pe care o au învăţătorii?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:26, 7 August 2011
Norma metodologica din 30 noiembrie 2004 (Norma metodologica din 2004)
privind finantarea si administrarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat
Publicat in Monitorul Oficial 66 din 19 ianuarie 2005 (M. Of. 66/2005)
Art. 13. -
(1) Directorul unitatii de invatamant este salarizat pe baza contractului de management educational incheiat intre acesta, pe de o parte, si inspectorul scolar general al inspectoratului scolar, pe de alta parte.
(2) Remunerarea directorului unitatii de invatamant este asigurata printr-un salariu de baza care se calculeaza la nivelul maxim al functiei didactice corespunzatoare studiilor-educator, invatator, profesor gradul I cu vechime de peste 40 de ani - la care se adauga o indemnizatie de conducere de pana la 50%. Nivelul indemnizatiei de conducere se stabileste de catre inspectorul scolar general in baza avizului consiliului de administratie al unitatii de invatamant, in functie de urmatoarele criterii: numarul de elevi, marimea si gradul de complexitate al activitatii din unitatea de invatamant, performantele manageriale ale acestora, performantele educationale ale unitatii de invatamant, pe baza metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii cu consultarea federatiilor sindicale reprezentative din invatamant.
(5) Indemnizatiile de conducere ale directorului si directorului adjunct sunt prevazute in contractul de management educational si pot fi revizuite anual in functie de modificarile volumului si gradului de complexitate al activitatii si de performantele individuale manageriale.
(6) Pentru activitatea desfasurata in calitate de cadru didactic coordonator, persoana desemnata in aceasta functie va beneficia de sporul pentru orele suplimentare conform art. 120 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare, coroborat cu art. 19 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2003 privind cresterile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 164/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 14. - La indemnizatiile de baza stabilite potrivit art. 13 alin. (2) si (4) se adauga sporurile si celelalte drepturi prevazute de lege.
Art. 15. -
(1) Directorul unitatii de invatamant este degrevat total sau partial de norma didactica de predare si nu poate preda in regim de cumul sau plata cu ora. Degrevarea totala de norma se face numai cu consimtamantul directorului. Obligatia de predare nu poate depasi 6 ore saptamanal si se inscrie in contractul de management educational.

Deci fara dirigentie: baza maxima plus celelalte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)
Numire director liceu enrike enrike Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind ... (vezi toată discuția)
Plata diferente salariale_l 221/2008_director de scoala macmillan macmillan Buna ziua, In cazul in care, in actiunea privind calculul si plata diferentelor salariale neacordate , rezultate din neaplicarea Legii nr. 221/2008, ... (vezi toată discuția)