avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt pasii pentru a obtine accesul pe un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt pasii pentru a obtine accesul pe un teren proprietate personala avind cadastru si intabulare pentru el executat in 2008 ( in planul cadastral este accesul dar in teren este obstructionat de un vecin si latura primariei de 3 garaje )

Buna ziua,nu stiu daca selectez forumul potrivit :( pentru aceast subiect .
am si eu o problema si nu stiu cui ar trebui sa ma adresez mai intii pentru a obtine accesul pe terenul meu proprietate .

Care sunt pasii pentru a obtine accesul pe un teren proprietate personala avind cadastru si intabulare pentru el executat in 2008 ( in planul cadastral este accesul dar in teren este obstructionat de un vecinpe latura de Sud si latura de Est a primariei de 3 garaje )

Am un teren intravilan in centrul orasului .Este un dreptunghi cu laturile de 10m latime si 58m lungime.
In planul cadastral pe care il am este denumit lotul 2.
pe una din laturi de 10m este proprietatea vecinului cu lotul 1.pe latura cealalta de 10m este consiliul local specificat in cadastru executat in 2008 de catre o firma x .in teren de fapt sunt 3 garaje.alecaror proprietari spun ca eu sunt proprietari pe ele si pe terenul aferent garajelor .pe latura de 58m lungime este un vecin cu teren de aceeasi lungime cu al meu adica respectiv 58m pe cealalta parte un alt vecin care are cu 6m mai putin respectiv 52m asta in planul cadastral, in teren el a venit la nivel cu latura mea de 58m pina in dreptul garajelor, iar eu ca proprietar al acelui teren nu am acces pe teren in realitate doar in planul acela cadastral.
in urma mai multor cereri depuse la registratura primariei nu am obtinut decat niste raspunsuri de genu accesul este pe latura de Est prima data dupa care pe latura de Sud si a treia oara pe latura de SudEst asta in timp de 2 ani de zile .
Eu acum nu stiu cine este de vina pentru aceasta incurcatura sa-i spun asa .Dupa tot acest timp am aflat din surse neoficiale ca vecinul care si-a adus gardul la aceeasi dimensiune cu al meu ar area pe cineva (sotia) in primarie si ca ar vrea sa cumpere si terenul meu .Eu fiind hotarit sa construiesc o casa pe el, si tot astept sulutionarea accesului la acest teren pentru a demara cu aprobarile de constructie .
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 09:00, 5 August 2011
Va trebuii sa initiati o actiune in instanta pentru stabilirea unui drum de servitute.
"Va trebuii sa initiati o actiune in instanta pentru stabilirea unui drum de servitute."

Chiar daca in planul cadastral si intabulare este specificat clar aleea de acces si delimitarile vecinilor ?

deci revin pe una din laturi de 10m este consiliul local ,care de fapt sunt garaje in folosinta ,nu parasite .

iar pe latura de 58m vecinu a venit in dreptul gardului meu el avind cu 6m mai putin in planul meu cadastral .



Din cate am inteles, primaria nu va acorda sprijinul pentru rezolvarea situatiei.
In aceste conditii nu puteti apela decat la instanta de judecata.
Nu am inteles daca vecinul , care s-a extins, s-a extins pe terenul dvs. sau nu.
Daca s-a extins pe terenul dvs., trebuie sa formulati o actiune in revendicare.
In orice caz, trebuie sa solicitati instantei sa-i oblige sa va permita accesul pe terenul dvs. si chiar sa demoleze constructiile care va inchid accesul.
Daca este delimitat drumul de servitute, atunci va trebuie actiune in granituire.

Daca aveti si granitele/limitele stabilite concret, atunci va trebuie actiune in evacuare.


Cel mai sigur, ar fi sa prezentati toate actele pe care le aveti unui avocat si numai asa veti putea primi un raspuns concret si la obiect.

Posibiitati sunt multiple.

Probabil ca veti primi si o a 3-a sau a 4-a posibilitate, tot discutand pe diverse forumuri o situatie atat de complexa ca a dvs.
Din cate am inteles, primaria nu va acorda sprijinul pentru rezolvarea situatiei.
In aceste conditii nu puteti apela decat la instanta de judecata.
Nu am inteles daca vecinul , care s-a extins, s-a extins pe terenul dvs. sau nu.
Daca s-a extins pe terenul dvs., trebuie sa formulati o actiune in revendicare.
In orice caz, trebuie sa solicitati instantei sa-i oblige sa va permita accesul pe terenul dvs. si chiar sa demoleze constructiile care va inchid accesul.""

vecinul nu s-a extins pe terenul mei ci pe alee care i-imi este delimitata in planul cadastral ,care apartine presupun pimeriei .
pe latura unde sunt garaje scrie consiliul local .si pe terenul care sa extins vecinul la mine scrie acces aleea albinelor , care in urma cererilor facute la primarie sectia urbanism mi s-a comunicat ca sa schimbat denumirea din Albinelor in Maternei .
Acum ma gindesc ca poate primarul nici nu stie despre ce este vorba si "pila " vecinului face tot posibilul pentru a nu obtine eu un raspuns favorabil.

Da cel mai bine este sa iau legatura cu un avocat pentru a ii prezenta actele si situatia din teren .Eu sincer am cumparat terenul pe acte nu am fost in tara sa vad terenul .si cred ca si asta a fost o greseala .Dar pina la urma nu eu am gresit in acte .As vrea sa stiu macar pe cine dau in judecata chiar daca imi voi cheltui bani de casa cu judecata dece sa nu am si eu dreptul ca orice cetatean roman care plateste taxe si impozite la stat pe bunurile lui .

Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
BONCILA, utilizator

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere arigo arigo Buna ziua, Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute cand exista deja drum de exploatare liviu783 liviu783 Buna ziua! De curand am devenit parat intr-un proces in care, printre altele, reclamantul solicita drum de servitute pe terenul detinut de mine. V-as fi ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala falsa mangaliotul mangaliotul Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in situatia respectiva: -am cadastru si intabulare din anul 1996 ia la partea de sud a proprietatii am trecut,,drum ... (vezi toată discuția)