avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract telefonie mobila

Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, deoarece in urma cu cateva luni am primit un telefon pt fidelizare si mi s-a marit perioada contractuala. Mi s-a spus de la serviciu clienti ca va trebui sa platesc abonamentul in avans pe cele 17 luni in cazul in care voi rezilia CONTRACTUL. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 09:17, 5 August 2011
Potrivit legii nr.193/2000, sunt considerate clauze abuzive, clauzele care restrang sau interzic dreptul consumatorului de a rezilia contractul, in cazurile in care comerciantul a impus consumatorului, prin contract, plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale
Trimiteti-le o instiintare scrisa ferma, cu confirmare de primire, in care sa-i informati ca doriti denuntarea unilaterala a contractului incepand cu data de ..... si ca nu sunteti de acord cu plata niciunei penalizari.
Asteptati sa fiti actionata in judecata, iar daca o vor face, invocati in instanta faptul ca nu vi s-a adus la cunostinta, cu ocazia discutiei telefonice, faptul ca in caz de denuntare unilaterala trebuie sa platiti penalizari. De asemenea, invocati caracterul abuziv al unei asemenea clauze.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
ContSters103772, utilizator
Puteti renunta la abonament, insa trebuie sa platiti serviciile de care ati beneficiat atunci cand ati incheiat contractul - telefon la un pret diminuat.
In principiu, eu asa vad ca ar trebui sa se rezolve problema: platiti costul telefonului la momentul achizitionarii si reziliati contractul.

Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, art 84: Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament orange andreyc1986 andreyc1986 buna ziua. am un abonament orange si mai am o perioada contractuala de 5 luni. ma intereseaza daca pot sa renunt la abonament pana la expirarea contractului , ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)