avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... In caz de accident rutier unde s-a primit dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

In caz de accident rutier unde s-a primit dauna totala

buna ziua, as vrea sa ma indrumati, daca se poate ce trebe sa fac in cazul unui accident in care masina tatalui meu a fost lovita . El fiind persoana fizica autorizata,practica meseria de instructor auto. Evenimentul intamplandu-se in timpul orelor de conducere. Persoana care conducea,cat si tatal meu care se aflau in masina au scapat nevatamati,cu mici leziunii. Persoana care i-a accidentat era de origine Bulgara,aflandu-se la volanul unui camion,intr-o curba a pierdut controlul incalcand linia continua de pe carosabil si a trecut pe partea cealalta,pe contrasens,izbind din plin masina tatalui meu care circula regulamentar. Cetateanul de origine Bulgara i-a dat asigurarea tatlui meu,ca urmand in baza acesteia sa reuseasca sa repare masina . A fost mai complicat ,deoarece a trebuit sa astepte aprobarea de la Sofia,actele fiind in regula a inceput demersul. Problema e ca masina e intr-un service,dosarul a fost trimis de catre tatal meu la Bucuresti,i s-a facut constatarea, i-a dat dauna totala dar asteapta de 2 saptamani sa afle in ce suma consta dauna totala si tinind cont ca accidentul s-a produs aproximativ in urma cu 1 luna , masina nu ii este gata si cei de la Bucuresti nu stiu inca nimic. Eu sunt din judetul Timis. Tatal meu ca PF avand doar masina acceasta avariata, a trebuit sa opreasca activitatiile desii chiar daca lucreaza sau nu,plateste la stat,lunar o suma si toti elevii care faceau practica pe masina avariata a trebuit sa se transfere la alta scoala de soferi sau sunt in asteptare,desii
nu sunt deloc incantati cu situatia aceeasta ... Va rog daca puteti sa ma ajutati cui problema aceeasta ... Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:24, 5 August 2011
Dauna totala este cind devizul de reparatie depaseste valoarea masinii la momentul accidentului. Aceasta valaore se calculeaza foarte simplu si rapid plecind de la valoarea de nou a masinii.
Soc de asigurari in mod sigur va vor comunica o valoare de despagubire mai mica decit cea cuvenita si din acest motiv va recomand sa solicitati unui expert tehnic o expertiza extrajudiciara care sa stabileasca aceasta valoare. Va recomand acest lucru pt, ca in momentul in care vi se va comunica valoarea de despagubire de catre soc. de asigurari sa aveti cotraargumente si sa solicitati valoarea stabilita de expert.
Solicitati in scris de la soc. de asigurari calocul detaliat al valorii maxime de despagubire.
In ceace priveste lipsa de folosinta a autovehiculului se pot primi despagubiri cu conditia sa avet acte contabile justificative (contracte cu elevii, dovada ca au inceput cursul cu tatal dv. si nu il mai pot continua).
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Dorin Baleanu, Mediator
Toate prejudiciile produse de celalalt participant la trafic se despagubesc pe polita RCA cu conditia sa depuneti la dosar acte care sa dovedeasca la cat se ridica intreruperea activitatii. Daca aveti CASCO deschideti dosar pe CASCO si mai departe se vor judeca cei doi asiguratori intre ei. Daca nu va trebui sa va pregatiti sa angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa ceara tot ce trebuie inclusiv cheltuieli de judecata. Valoarea reala a masinii la data evenimentului o puteti obtine consultand un inspector de dauna de la alta firma de asigurari din localitate cel mai simplu. Va urez succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Asigurari geo_ci20 geo_ci20 Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron. am fost ... (vezi toată discuția)