avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Apartament de servicu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Apartament de servicu

STIMATI COLEGI : Va supun atentiei urmatoarea situatie:Legea 562/2004,modificata prin Legea 357/2007 reglementeaza modalitatea de vanzare a locuintelor de serviciu aflate in administrarea intitutiilor publice din sistemul de aparare,ordine publica si siguranta nationala.
Clientul meu,fost cadru de politie,cumpara in rate locuinta de serviciu in anul 2005, pe care o achita integral in anul 2007,inainte de aparitIa Normelor metodologice de aplicare a legii(O MAI 678/2008) .Potrivit acestor norme in anul 2011 cand acesta deja devenise pensionar,MAI reevalueaza locuinta,eliminand TVA si aplicand o dobanda de 5% diferentei de plata pana la achitare.
Se stabileste astfel prin "cercetare administrativa"ca actualul pensionar ar fiprodus un prejudiciu prin neplata acestei diferente ce s-a stabilit si se emite o decizie de imputare pentru a se recupera aceasta suma.
Speta comporta o serie de intrebari:
1.Mai poate fi cercetat administrativ un pensionar,pentru un presupus prejudiciu creat in perioada activitatii?
2.Faptul ca achitarea integrala a locuintei s-a produs inainte de aparitia normelor metodologice care prin aplicare duc la majorarea pretului locuintei,poate inlatura efectele acestui act normativ?
3.Putem vorbi de "prejudiciu" in sensul raspunderii administrative in aceasta situatie ?
V-as ruga respectuos sa postati eventuale opinii! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 16:57, 12 August 2011
1). Verificare termen prescriptie si indeplinirea conditiilor pentru o astfel de actiune in speta cercetare administrativa;
2). Achitarea integrala inainte de aparitia normelor metodologice acopera de consecinte juridice persoana in cauza;
3). Revenim la motivul, obiectul si momentul efectuarii cercetarii administrative, cu verificarea temeiului de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta de serviciu mai rikihd rikihd Conform art 2 , alin. 1 din legea 562/2004 care specifica ca \'\' persoanele care sunt titulari de contract de inchiriere, detin o locuinta de serviciu in ... (vezi toată discuția)
As vrea sa cumpar locuinta de serviciu the mark the mark Subiect: locuinta de serviciu - pensionarii au dreptul? Buna ziua,sora mea locueste intr-un bloc de interventie de serviciu,anul acesta conducerea a ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere timpuriu timpuriu comform legi asociatiile de locatari au voie sa stabileasca propiul sistem de penalizari sau asta o poate face numai asociatiile de propietari ? daca da ... (vezi toată discuția)