avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare software in strainatate - cum fac cu tva-ul?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare software in strainatate - cum fac cu tva-ul?

ziua buna,

vreau sa vand online o aplictie. totul se va desfasura in mod automat, punerea produselor in cosul de cumparaturi, plata online, facturarea clientului din romania sau strainatate. intrebarea me e legata de tva. eu aplic tva 24% la pretul de vanzare indiferent de unde e clientul? de exemplu google iti da posibilitatea sa platesti tva la ei sau singur in tara. alte siteuri din afara schimba procentul tva in functie de detara cumparatorului. la noi cum e legislatia? trebuie sa adaptez tva-ul in functie de fiecare tara sau e 24% indiferent cine de unde cumpara?

mersi,
spor si veselie
Cel mai recent răspuns: osoftware , utilizator 14:33, 2 Aprilie 2013
furnizarea de programe informatice prin intermediul internetului reprezinta o prestare de serviciu si nu o livrare de bunuri, conform art. 129 cod fiscal.
1. client firma UE - factura fara tva, art. 133, alin 2
2. client persoana fizica UE - factura cu tva, art. 133, alin 3
3. client firma nonUE - factura fara tva, art. 133, alin 2
4. cleint persoana fizica nonUE - factura fara tva, art. 133, alin 5, lit. e), pct. 11
asta este si parerea oficiala a consilierului juridic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export carte - tva -> unde da si unde nu cartedemate cartedemate Buna ziua! Am o editura si am publicat pana in momentul de fata peste 350 de carti. Intrebarea mea este privind TVA-ul. Cand am un client din strainatate (fie ... (vezi toată discuția)
Tva pentru servicii online prestate in romania pentru firme din afara tarii selectbytes selectbytes Buna ziua trbuie o firma Romanesca sa factureze TVA pentru servicii de gazduire de web (gazduirea se face in Romania) in cazul in care firma Romaneasca ... (vezi toată discuția)
Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)