avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit contract de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit contract de munca!

Buna ziua,as dorii s-a va cer o parere.Am lucrat la un magazin alimentar si 3 luni de zile,situatie pe zii ce a trecut s-a anrautatit,iar eu m-am decis sa plec.
Trebuia sa lucrez o perioada de reaviz de 15 zile dar nu m-am prezentat si au spus ca o sa ma pune nemotivata pe zilele respective.An jur de doua saptamani am lucrate anainte de lichidare,oare am dreptul sa cer plata pe acele zile,daca nu am respectat perioada de preaviz?Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.:(
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 08:59, 6 August 2011
La incetarea contractului (indiferent de cauza) angajatorul are obligatia sa va acorde drepturile salariale pentru activitatea prestata.
In perioada in care nu v-ati prezentat la serviciu, veti inregistra absente nemotivate si nu veti fi platita pentru acele zile.
Pentru perioada de doua saptamani in care ati lucrati angajatorul este obligat sa achite drepturile salariale corespunzator acestei perioade.
Pentru faptul ca nu ati respectat perioada de preaviz, sanctiunea este inregistrarea absentelor nemotivate. Aceasta perioada nu are influenta asupra drepturilor salariale cuvenite pentru perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire geoavocat63 geoavocat63 Buna ziua.Sint angajat din 1995 la o S.C. si recent pe data de 10 mai 2012 mi-am depus o cerere cu demisia la zi fara preaviz.As dori sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Ce fac daca salariatul nu respecta preavizul? ela-d ela-d Avem un angajat care pe data de 22 dec (seara) si-a dat demisia , care a fost inregistrata pe 23 dec. Conducerea nu a vrut sa renunte la cele 20 zile ... (vezi toată discuția)
Preavizul in cazul desfiintarii punctului de lucru LeuDana LeuDana Buna ziua, De curand am primit notificare privind inchiderea punctului de lucru unde sunt angajata (18.04.12).Incepand cu aceasta zi am intrat in perioada ... (vezi toată discuția)