As avea si eu o intrebare sa ma lamureasca cineva.Sotul meu a divortat acum 15 ani, are un copil de 20 de ani la care i-a platit pensie de intretinere pana la varsta de 18 ani, de un an e la facultate dar nu a cerut majora nici un ban, acum ii cere pensie de intretinere.Stiu ca se poate dar, trebuie sa dea retroactiv pe 2 ani sau numai din data cand a depus actiunea.
Pensia de intretinere datorata majorului se poate face oricand pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca face dovada ca nu are venituri si ca urmeaza cursurile unei unitati de invatamant.
Daca actiunea va fi admisa, atunci pensia se poate acorda cel mult de la data introducerii actiunii si cel putin de la pronuntarea hotararii daca se face dovada ca de la introducerea actiunii si pana atunci, parintele parat si-a indeplinit obligatia de plata a pensiei de intretinere, nu retroactiv, pentru ca pe perioada anterioara, se presupune ca majorul nu a fost in stare de nevoie de aceea nu a solicitat pensia. ;)
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)