Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt:
Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate bunurile / proprietatile care i-au apartinut pe perioada vietii, sau anumite bunuri / proprietati specifice, unui nepot, testamentul poate fi contestat de catre fiul/fiica defunctului?
Precizez ca nepotul este ruda de gradul 1 cu defunctul (urmasul fiului/fiicei defunctului)
Care este procedura pentru intocmirea unui testament in conditiile de mai sus?
as dori sa adresez si eu o intrebare...in cazul in care bunica mea mi-a lasat prin testamentt la notar facut dupa ce am adus acte de la medic psihiatru care sa ateste ca nu are probleme sau ca nu este in evidenta lor pentru probleme trecute , psihice), un apartament , acest testament poate fii atacat de cineva? Bunica este mama mamei mele ( unicul sau copil ) iar eu mai am si o sora.Mentionez ca apartamentul nu este unica proprietate pe numele bunicii , ea mai avand un alt apartament in care locuieste mama mea si , un teren langa Bucuresti.Va multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca aesta ma va edifica, tinand cont ca am vazut o gramada de variante pe net,,,
Testamanetul ca orice alt act juridic poate fi atacat, in principiu. Daca mama dvs este in viata si va fi in viata si la decesul bunicii dvs , dansa in calitate de mostenitor legal, clasa I descendent, va putea cere reductiunea liberalitatii excesive, numai daca i s a incalcat rezerva succesorala si daca doreste sa ceara acest lucru pentru ca nu este obligatoriu. Daca mama dvs nu va fi in viata la decesul bunicii dvs . la mostenire veniti dvs si sora dvs.
Mostenire
ContSters225985
Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)