avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de imprumut cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de imprumut cu garantie imobiliara

Am dat cu titlu de contract de imprumut cu garantie imobiliara (incheiat la un notar public ), bani unei persoane fizice. Pt ca nu a vrut sa-mi de-a banii inapoi am apelat la un executor judecatoresc care i-a scos apartamentul la vanzare prin licitatie, insa debitorul mi-a zis ca face contestatie la licitatie deoarece sora lui care este coproprietara a imobilului ( intabulata) , in calitate de fidejusor , nu a fost somata de catre exec. jud. Daca este asa, eu ce mai pot face sa-mi recuperez banii ? Pe cine sa trag la raspundere, pe executor? Ce se intampla cu cheltuielile pe care le-am platit executorului pt executare care defapt nu a fost corecta? Oare chiar trebuia somata si sora debitorului? Eu i-am dat banii lui si nu la sora-sa! Ea doar la girat cu partea ei din apartament. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 11:42, 25 August 2008
mof a scris:

In contestatie, sora debitorului a cerut ca executare silita sa se faca doar pe jumatatea din imobil care apartine fratelui ei si nu pe tot apartamentul. Am vorbit cu executorul azi si mi-a spus ca s-ar putea sa i se admita cererea deoarece din jumatate de apartament se poate acoperii suma datorata. Are dreptate ?
Sora debitorului, din necunoastere, a cerut ceva ce este imposibil, sa se execute numai o parte din imobil care apartine fratelui. Pentru aceasta, solutia este sa se indrepte cu o actiune civila impotriva fratelui pentru asi recupera contravaloarea partii din imobilul care i-a apartinut in coproprietate.
Potrivit art. 493 C.pr.civ. "creditorii personali pot urmari cota-parte determinata a debitorului lor din imobilul aflat in coproprietate, fara a mai fi necesar sa ceara imparteala". Deci sora debitorului nu a cerut ceva imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Executare silita getuta getuta in urma unei contestatii la executare instanta a hotarat : "s-a anulat procesul verbal de situatie, intocmit de executorul judecatoresc deoarece nu s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita alunita_1 alunita_1 buna ziua,am o intrebare legata de executarea silita ,in urma cu cativa ani am luat 2 credite de nevoi personale fara garantii,am platit 2 ani timp in care nu ... (vezi toată discuția)