avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna ziua.
Am nevoie de cateva sfaturi si lamuriri pentru solutionarea unei probleme in legatura cu poprirea unui cont.
Sunt girant la un contract de credit deschis la B.T (de catre titular). Titulatrul contului nu si-a achitat ratele si restul sumelor de plata datorate. In cursul lunii iulie mi-au fost retarsi din contul meu (al girantului) deschis la BCR o suma de bani care acoperea aproximativ 5 rate, fara sa fiu instiintat de acest lucru.Am sesizat lipsa banilor din cont in momentul in care am intentionat sa-mi platesc rata propriului meu credit (deschis la BCR pentru achizitionarea unei masini) motiv pentru care m-am prezentat la BCR.si am cerut explicatii.Cei de acolo mi-au comunicat ca poprirea vine de la B.T.Ulterior am luat legatura cu executorul de la BT. care se ocupa de dosarul titularului. Acesta din mi-a explicat ca mi-au fost retrasi banii mie ca si girant pt ca titularul nu si-a platit datoriile.Problema este ca eu momentan sunt somer, nu mi-a fost comunicat in nici un fel ca mi se vor retrage banii si nici ca restul de bani aflati in cont imi sunt blocati. Mai mult am dus copie dupa cotractul de munca al titularului pentru a face dovada ca acesta este angajat si prin urmare beneficiaza de venit.Cu toate acestea cei de la B.T nu vor sub nici o forma sa-mi ridice poprirea de pe cont.Vi se pare normal? S-a procedat corect in acest caz? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Sper ca am fost suficient de coerent si explicit. Astept cu interes raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 19:12, 7 August 2011
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

Mijlocul juridic prin care va puteti apara este contestatia la executare pentru a proteja economiile dvs . Folositi ca elemente ale conestatiei faptul ca sunteti somer si faptul ca titularul creditului realizeaza venituri.
Ulterior va puteti indrepta in justitie si impotriva celui pentru care ati girat solicitand recuperarea sumelor poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent: banca mi-a blocat contul la cererea unei firme andutza_puishor andutza_puishor Mi-au fost virati astazi niste bani in contul BCR. Cand am mers sa retrag suma, functionara mi-a spus ca am contul blocat la solicitarea BT Direct (membra a ... (vezi toată discuția)
Poprire R Andra R Andra Buna ziua, In trecut am girat pentru cineva un credit de la CAR. Cateva luni au fost platite ratele dupa care persoana care a contractat creditul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Procedura excutor apapaghe apapaghe buna seara, pentru a inlatura o poprire pe salariu ca girant la un credit de nevoi personale, am facut o intelegere de plata rata lunara de catre fostul ... (vezi toată discuția)