avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... SEDIU INCHIRIAT, DOTARE CU AER CONDITIONAT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

SEDIU INCHIRIAT, DOTARE CU AER CONDITIONAT

Buna ziua,
Sunt pfa practician in insolventa, am sediul inchiriat legal si doresc sa stiu cum pot deduce plata pentru o instalare de aer conditionat ,realizata pe acest sediu, valoarea lucrarii fiind de 2000 lei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:02, 10 August 2011
Puteti deduce aceste cheltuieli.
Avem in cod urmatoarea prevedere :
norme , art 48
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
25. alte cheltuieli efectuate în scopul realizării veniturilor.
Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului.

Este probabil ca aceasta cheltuiala sa nu fie considerata , la un eventual control, ca fiind o ch . de intretinere sau functionare a spatiului, desi este foarte adevarat ca un aparat de aer conditionat nu mai este un lux .

Dar daca investitia ar fi facuta de proprietarul spatiului ?

Avand in vedere ca valoarea este peste 1800 lei, aparatul de aer conditionat va fi inregistrat ca mijloc fix, iar amortizarea acestuia va fi stabilita si inclusa pe cheltuieli in conformitate cu Legea 15/1994.

Amortizarea aparatului este o cheltuiala deductibila. Nu poate fi considerata o cheltuiala pentru intretinerea si functionarea spatiului si nici o amenajare a acestui spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cheltuieli deductibile - procedura a21alex a21alex Saptamana trecuta am depus actele de autorizare PFA neplatitor de TVA, la Registrul Comertului. PFA-ul este inregistrat si autorizat acum pe codurile 5290 ca ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)
Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)