avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire impozit ingineri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire impozit ingineri

Buna ziua,

va rog, in masura posibilitatilor, sa-mi spuneti cum pot afla daca scutirea de impozit pentru ingineri conform Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal va mai fi valabila in continuare ? Care este sursa principala de informatie pentru aceasta tema ?
Multumesc frumos,
Paul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:50, 19 August 2008
Codul Fiscal – Legea 571/2003 modificata, prevede la art.5 alin.4 lit.l):

(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:

l) veniturile din salarii, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator; incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei, al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si al ministrului finantelor publice;

Asadar, ministerul muncii,familei si egalitatii de sanse, ministerul comunicatiilor si tehnologiei informatilor, ministerul economiei si finantelor, prin ordin comun al ministrilor respectivi, reglementeaza problema.
Si, atentie, nu este vorba de toti inginerii - indiferent de specialitate, ci numai despre cei din activitatea de creatie programe pentru calculator (pot fi si alte functii) si se aplica scutirea numai pentru venituri din salarii.In plus, sunt prevazute si alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul si angajatul pentru a beneficia de scutirea de impozit.
In alta ordine de idei, avand in vedere ca aceasta scutire de impozitul pe veniturile din salariu s-a instituit in scopul limtarii exodului de "creiere IT" din Romania prin crearea de facilitati fiscale s-ar justifica mentinerea masurii respective. Numai ca, ar trebui in opinia mea, aplicata si altor profesii "lovite" de exod...:D
Multumesc frumos :-)
Este vorba despre Ordinul nr. 250 din 31 mai 2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator
Emitent : MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
Nr. 250 din 31 mai 2004
MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
Nr. 189 din 20 mai 2004
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Nr. 748 din 13 mai 2004
Publicat in : MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 29 iunie 2004

pe care il puteti gasi la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programatori loredana080380 loredana080380 Buna ziua Referitor la aplicarea Ordinului 748/2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator am intampinat cateva ... (vezi toată discuția)
Programator cu scutire de impozit elessar elessar Buna, Sunt programator la o firma din 2006 si sunt scutit de impozit, Problema e ca eu am terminat Polithenica la Calculatoare, Colegiu. Banuiesc ca ar ... (vezi toată discuția)
Conditii scutire impozit aacris aacris ce conitii trebuie sa indeplinesti ca sa fii scutit de impozitul pe salar (vezi toată discuția)