avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Obligatii fiscale si declarative pt optarea tinerii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Obligatii fiscale si declarative pt optarea tinerii ev. la un SRL de un economist

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile fiscale in cazul incheierii unui contract civil pentru tinerea evidentei contabile la un SRL de catre un economist. In afara de cele mentionate de lege pentru cazul cand SC se incadreaza in categoria celor pentru tinerea evidentei in sistem simplificat, respectiv cifra de afaceri si capitaluri , se poate incheia aceasta conventie civila pe o perioada mai mare sau trebuie pe o perioada mai scurta( pentru a se considera o activitate NEPERMANENTA)? Conventia civila se incheie pentru anumite lucrari (caracter ocazional sau intamplator), insa in art. 942 din CCivil, toate conditiile angajarii pe Conv. Civila nu sunt cumulative si deci o putem incadra la o activitate pentru care nu se poate stabili cu exactitate timpul de munca (opinia mea:D). In cazul in care ma incadrez pentru tinerea evidentei unui SRL - ecomonist - , va rog sa-mi spuneti ce obligatii fiscale am eu si SRL-ul cu care inchei aceasta CCivila, in cazul cand sunt angajata cu contrat de munca pe perioada nedeterminata la o alta unitate(functia de baza unde mi se fac retinerile din salariu obligatorii, si unitatea plateste si declara toate obligatiile fiscale privind salariatii)?. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 17:37, 9 August 2011
contractul civil conform codului fiscal il incheie PROFESILE libere autorizate in baza unor legii speciale , pentru economist ar fi CECAR, deci nu puteti incheia conventia civila.Puteti sa detineti calitatea de ECONOMIST in baza contractului de munca part time sau timp integral opt ore in functie de intelegerea intre parti.

Din pacate ceea ce a propus ministerul finantelor in privinta conventilor civile in practica nu se poate aplica deoarece CECAR nu permite folosirea codului caen 6930 fara avizul lor.(intrebati la ORC)
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Multumesc. Atunci de ce OUG 37/2011care modifica legea contabilitatii 82/1991 scrie ca se poate organiza contabilitatea prin intocmirea de contractre/conventii civile incheiate conform Codului Civil cu persoane fizice care au studii economice superioare. Cum se traduce asta in practica?
Astept si eu un raspuns!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa economist t_gheorghitza t_gheorghitza economistii isi pot infiinta pfa pt tinerea contabilitatii la firme? (vezi toată discuția)
Posibilitate incheiere contract partial gabinemo gabinemo Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Ce fel de contract de munca (sau alta forma de angajare) pot sa inchei cu un SRL, pentru lucru trimestrial. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Administrator srl : si contabil? contributii sociale obligatorii? dona77 dona77 Buna seara, Administratorul (unic, asociat unic) unui SRL propriu nou infiintat, fara angajati, poate tine si evidenta contabila a societatii (in conditiile ... (vezi toată discuția)