avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Circulatie in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Circulatie in UE

am asa o intrebare, sint cetatean R.Moldova si cetatean Roman. am obtinut cetatenia romana cu 8 luni in urma .Pe timpul cind inca nu eram cetatean Roman in anul 2005 am avut dosar penal in Germania am fost judecat, am ispasit pedeapsa de 1an si 9 luni dupa care am fost deportat in R.Moldova. Spuneti varog acuma dupa ce am redobindit cetatenia Romana pot circula prin statele membre ale UE sau o sa am problema la frontiera. Va mulumesc...
daca va legitimati cu CI Romanesc si nu amintiti de cetatenia Moldoveneasca, nu cred ca o sa intampinati probleme, in plus cred ca s-a prescris perioada de interdictie de a mai circula in UE, care era ca masura pe langa pedeapsa ispasita.
eu deja mam legitimat cu acte romanesti am acte de stare civila si pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana andreiterntii andreiterntii Sînt cetătean al R.Moldova, am așa o întrebare? cu 4 ani în urma am fost judecat pe dosar penal pentru furt în Germania, ca reclamanți au fost ... (vezi toată discuția)
Interdictie in norvegia kpas2005 kpas2005 am interdictie de a intra in norvegia .pot calatorii in celelalte tari schengen/eu ,fara nici o problema? (vezi toată discuția)
Pasaport expirat la intrarea in tara rednet rednet Buna ziua! As dori sa intreb pe cine imi poate raspunde la urmatoarea situatie: vrem sa iesim din tara (pt vreo 3 sapt) in scop turistic cu cei 2 copii al ... (vezi toată discuția)