avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie in Germania

Buna seara, am o nelamurire ce pot sa fac in cazul in care am fost amendat pentru ca am frecat un stalp de iluminat , am platit 1000 euro amenda si dupa doua luni am primit si suspendarea permisului. Nu am accidentat pe nimeni si stalpul nu a fost decat zgariat .Mentionez pe teritoriul Germaniei s-a intamplat asta. Cine are experiente asemanatoare ? Ce sfat imi dati?:(
Cel mai recent răspuns: danielolteanu31 , utilizator 21:50, 8 August 2011
Salut. eu in Ungaria am patit.Motorul meu a daramat 1 indicator. dar au numai reparare am platit (am cumparat unul nou).
In Germania cred ca asta alcumva merge.........
Eu recomand sa te adresezi unui Avocat nemtesc si cere sfatul lui.( pentru sfaturi si interpretarea situatiei NU!!! se cere bani de consultanta)
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
bulvaif, utilizator
Probabil ei considera ca ai comis infractiunea de distrugere si au aplicat ca masura suplimentara suspendarea permisului.

103 alin 1 lit.c): permisul se suspenda pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, ................ şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Eu recomand sa faci o contestatie la suspendarea permisului, avand in vedere ca ai acoperit paguba produsa prin distrugere si sa ceri anularea masurii de suspendare.
Multumesc pentru raspuns, cat credeti ca ar dura si ce sanse am de reusita? Masura e doar pe teritoriul lor ?
Salut, mersi de sfat . Ai vreo adresa , a unui avocat german?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului saw_saw36 saw_saw36 Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul cu fara drept de conducere ptr.nr. rosii expirate. Cand se finalizeaza dosarul perioada de suspendare a permisului se ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)
Restituire permis, rezolutie procuror pimp9001 pimp9001 Buna ziua, in martie am fost oprit de politie cu un moped neinregistrat, mi-au retinut permisul de conducere cat.b, si au intocmit dosar...ieri a venit ... (vezi toată discuția)