avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel

Unde se face apelul daca comunicarea a fost facuta de Tribunalul Bucuresti si scrie la sfarsit " cu drept de apel in 15 zile "
Cel mai recent răspuns: cristealiliana , utilizator 10:13, 31 August 2011
Daca fondul s-a judecat la Tribunal , apelul se face la Curtea de Apel .
Are dreptate colega!!!
Totusi am inteles ca se depune la tribunal si doar judecata se face la Curtea de apel ?????
Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca sub sanctiunea nulitatii si va fi judecat de instanta ierarhic superioara.
Art.288 c.proc.civ.
al. 1 La cererea de apel se vor alatura atatea copii cati intimati sunt.
al. 2 Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.
al. 3 Presedintele va inainta instantei de apel dosarul, impreuna cu apelurile facute, numai dupa implinirea termenului de apel pentru toate partile.
al. 4 Cu toate acestea, apelul va fi trimis de indata daca s-a facut cerere pentru suspendarea executarii hotararii primei instante.

La art. 288 CPC al. 2 "sanctiunea nulitatii" este neconstitutionala.

Alte discuții în legătură

Competenta apel iustinian13 iustinian13 Am un dosar cu pretentii de peste 1 miliard ce se judeca la tribunal. Am invocat doua exceptii, ce mi-au fost respinse, si vreau sa fac apel. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Apel la tribunal sau curte? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am un proces in care am calitatea de intimat, obiectul cauzei este opozitie la executare, instanta judecatoriei s-a pronuntat in sensul admiterii ... (vezi toată discuția)
Recursul manuelle manuelle Buna ziua. Cererea de recurs impotriva unei hotarari pronuntate de tribunal se depune tot la tribunal conform art. 302 cod proc. civ. Ce vreau sa va intreb: ... (vezi toată discuția)