avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recursul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recursul

Buna ziua. Cererea de recurs impotriva unei hotarari pronuntate de tribunal se depune tot la tribunal conform art. 302 cod proc. civ. Ce vreau sa va intreb: cererea o adresez tot tribunalului sau curtii de apel. Din cate inteleg dosarul in intregimea sa va merge la instanta ierarhic superioara. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 23:03, 30 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Cererea se adreseaza instantei a carei hotarare o atacati, deci tribunalului , in cazul dumneavoastra.
Cu stima !
Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii, dar se adreseaza instantei de control.(domnului presedinte al Curtii de Apel ......)
Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 302 din Codul de procedura civila.

Potrivit deciziei mai sus indicata, cererea de recurs poate fi depusa si la instanta competenta sa solutioneze recursul.

Cererea de recurs se adreseaza instantei de recurs.

Nu uitati de prevederile art. 303 Cpc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala badila steluta badila steluta daca un proces se judeca la tribunal in prima instanta recursul unde se depune? va multumesc (vezi toată discuția)
Ajutor cerere recurs masayoshi masayoshi Nu inteleg acestea: [quot]Cererea de recus se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.[/quot] Asta inseamna ca inregistrez ... (vezi toată discuția)