Buna ziua,
Sunt un tanar caare, avand un salariu decent acum cativa anisori am facut 2 credit la o banca.(un credit personal si un card de credit).
Inconstienta m-a facut sa ajung destul de repede la fundul sacului si am ajuns la limita superioara de credit.
In prezent am de returnat cca 7000 de lei(2000 la credit, restul la card).
Problema este ca de jumatate de an, mai exact din ianurie nu mai am un loc de munca, si sunt somer.
Am explicat situatia celor de la banca, care dupa cele 150 de zile, au pasat cazul unei firme de recuperare de credite. Am discutat cu acestia si le-am explicat ca nu am de unde sa dau in momentul de fata bani la credite pentru ca somajul meu are valoarea de 375 de lei. Am dus totusi luna asta 200 de lei, dar sunt in continuare sunat, zi de zi, si ma vad "obligat" sa spun aceleasi lucruri pe care le zic mereu. Imi caut ceva de lucru care sa imi permita sa imi platesc si ratele doar ca nu am gasit in domeniul in care sunt specializat inca.
Ei ma tot ameninta cu executarea silita. Ce se intampla in cazul asta? Ce pot sa imi faca. Am domiciliul in casa parintilor, cum poate firma respectiva sa dovedeasca ca bunurile prezente in casa sunt ale mele sau ale parintilor mei? Evident am girat cu bunuri mobile in momentul semnarii pentru credite.
Ce solutii legale am in momentul de fata, ce ma sfatuiti sa fac? Nu as vrea totusi sa plec din tara ca sa fac banii sa platesc creditele cred ca am o solutie si aici... Dar daca nu am posibilitatea, voi pleca.
Cu siguranta nu. Nu am contractul langa mine, dar tine minte ca am cautat expres un credit care nu are garantie IMOBILIARA, pentru ca nu detin. De asemenea e posibil sa nu fi girat nici cu bunuri mobile, pot spune sincer ca situatia ma depaseste si nu stiu ce inseamna acest lucru(eu credeam ca au voie sa imi puna sechestru pe salariu/venit si atat). CA sa concluzionez nu am semnat un proces verbal prin care am declarat expres niste bunuri la care am facut dovada de proprietate cu denumire sau valoare, am semnat totusi actele primite de la banca in momentul respectiv(negandindu-ma ca voi ajunge in situatia de fata).
Stiu ca e o intrebare stupida, dar ce fel de contract am semnat?(e vorba de un credit de nevoi personale si un card de credit luate acum 2 ani)
cred ca e scris ceva de genul... garantez cu bunurile mele prezente si viitoare...
bunurile din casa parintilor sunt prezumate a fi ale parintilor, acestia nu trebuie sa faca dovada ca le apartin.
stati linistit, ca deocamdata nu au ce executa
afirmatia ca ati fi girat cu bunurile mobile pare nesustinuta, din moment ce nu vi s-ar fi evaluat aceste bunuri si niregistrate ca garantie...din cate cunosc, singurele bunuri mobile ce pot face obiectul unei garantii bancare este un autovehicul, ceea ce inteleg ca nu aveti...in acest caz, puteti fi executat pe bunurile dv, daca ele exista, mai putin insa bunurile personale (imbracamintea) sau hrana si obiecte de cult...
Aveti dreptate este nesustinuta, nu am spus asta dupa ce am citit in prealabil contract, era impresia mea, intarita de faptul ca cei de la firma de recuperare ma tot suna si imi zic de executarea silita. Nu am inregistrat niciun bun ca si garantie in niciun caz, tot ce am dus la banca a fost adeverinta de venit de atunci, si copiile dupa actele cerute. Am semnat contractul de la banca dar nu am acces acum la contract. Nu am autovehicul sau terenuri/apartament(e). Singurul bun pe care il am trecut pe numele meu in acte este calculatorul, pentru restul bunurilor din casa nici nu stiu daca mai exista facturile(dar din ce am inteles aici deja vorbim de abuz pentru ca dumnealor trebuie sa faca dovada ca bunurile respective imi apartin). Eu sper oricum sa mai fiu pasuit astfel incat sa incep sa imi achit datoriile fara sa se recurga la executare, dar in acelasi timp doresc sa fiu pregatit in cazul unei actiuni de genul acesta.
cred ca e scris ceva de genul... garantez cu bunurile mele prezente si viitoare...
@ gi_jane2 - Si, da parca imi amintesc o fraza din contract care zice ca garantez cu bunurile mele prezente si viitoare. Desi nu pot sa zic sigur acum, la momentul respectiv am citit contractul.
societatile de recuperare au adesea ca model de lucru...intimidarea...puteti sa refuzati sa le mai raspundeti la telefon sau sa ii invitati sa faca ce poftesc....oricum nu au ce sa va ia in situatia data, iar despre actele calculatorului nu trebuie sa aiba ei cunostinta...asa ca nu va mai stresati si cu asta... interesul lor este de a recupera integral debitul si cheltuilile de executare silita, au declarat creditul integral scadent, asa va vor pisa continuu...deci rabdare sau...schimbati nr. de tel!:P
Titlu executoriu
monicavoicu
buna ziua, am primit o hatarare acasa cum ca banca pentru un card de credit ne platit au ajuns la executare silita cum ca'mi scoate casa la licitatie si sa ... (vezi toată discuția)