avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul unui copil major care continua studiile in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul unui copil major care continua studiile in strainatate in cazul divortului parintilor

Buna ziua,

In octombrie 2011, pe 13 urmeaza sa divortam amiabil. Fiul meu care in noiembrie 13, implineste 20 de ani isi continua studiile in Danemarca. Cum trebuie sa procedeze pentru ca tatal sau sa-l sprijine financiar cu o anumita suma, deoarece acum la plecare spune ca nu are. Neasteptat pentru un tata responsabil dar real!
Vreau sa faca aceste demersuri inainte sa plece la studii si asta se intampla pe 16 august
. Este posibil sa depuna in aceasta perioada scurta la judecatorie o cerere? sau cum se procedeza sa-si ceara drepturile?
Daca inca nu suntem divortati este posibil sa inainteze catre judecator sau sa depuna la judecatorie un astfel de demers. Daca nu, cand va fi plecat, voi putea eu sa fac acest lucru in numele lui? cum ? in ce conditii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cirina , utilizator 18:28, 9 August 2011
dupa divortul dvs, baiatul poate face in numele sau actiune de marire a pensiei alimentare, deoarece este major. acum depinde si de veniturile tatalui.
Va multumesc!
Sa mentina o relatie buna cu tatal sau pentru ca acesta sa contribuie benevol daca poate. Dv urmeaza sa divortati, iar fiul dv este deja major. In cadrul divortului nu se va pune nici problema incredintarii copilului, nici a pensiei de intretinere.
Va multumesc! Imi doresc sa aiba o relatie foarte buna cu tatal sau dar asta nu inseamna ca-l va si ajuta! De aceea pledez pentru un divort amiabil si o partajare a bunurilor prin intelegere pentru a evita alte conflicte, insa nu este suficient!
Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Procura dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Fiul meu anul acesta implineste 18 ani, termina clasa 11. In hotararea de divort este mentionata primirea acestei pensii pana la majorat. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)