avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare

Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 23:34, 9 August 2011
Aveti nevoie in primul rand de "Ordine de compensare", atat Dvs. cat si partenerul. Sumele inscrise in O.C. trebuie sa fie egale. Daca initiati Dvs. compensarea, pe verso trebuie trecute facturile partenerului de afaceri, astfel incat sa stigeti cu ajutorul acestuia datoria catre el. Suma inscrisa in OC nu trebuie sa depaseasca valoare de 10000 de lei, compensarile peste aceasta suma , inregistrandu-se prin I.M.I. Exemplarul albastru ramane la initiator, exemplarul rosu merge la partener si invers, astfel incat sa imperecheati un ex. albastru cu cel rosu pentru ca aceasta compensare sa fie valida.
Inregistrarile contabile sunt :
401=411
sau
401=581
581=411.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Valoarea OC poate depasi 10000 ron, insa valoarea fiecarei facturi cuprinsa in compensare nu trebuie sa fie mai mare de 10000 si cu scadenta mai veche de 30 de zile.
Nota contabila 401=411, 581 nu are ce cauta aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare publicshare publicshare Doresc sa stiu daca am avut un contract de barter cu o companie si trebuie sa emitem ordine de compensare,trebuie sa emitem amandoua firmele ordine de ... (vezi toată discuția)
Compensare care este nota contabila pentru inregistrarea compensarii cu o firma care este si client si furnizor in acelasi timp? Este necesar vreun formular de compensare ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)