avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum pot sa dau in judecata un website?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum pot sa dau in judecata un website?

Buna ziua,as vrea sa dau in judecata un site.Nu stiu daca ati auzit de el dar se cheama IMVU,de curand cei care administreaza site-ul cer sa fii VIP(acesta se cumpara cu bani)ca sa poti sa vizualizezi vizitatotii de pe pagina ta,acest lucru nu exista pana acum cateva zile.Sunt utilizator din data de 2008 si nu am fost de acor cu asa ceva cand mi-am facut un cont.Asta nu este tot,ca sa intelegeti exista un panoul care se cheama "Visitors Panel",acest panou iti arata ultimii 6 vizitatori care ti-au vizitat pagina.Acum 2 zile IMVU a hotarat ca iti trebuie VIP ca sa poti sa vezi vizitatorii si au scos in vizitator punand in loc o iconita spunand ca sa iti iei VIP sa vezi,astazi au scos toti cei 6 vizitatori inlocuind cu iconita sa iti iei VIP ca altfelt nu poti vedea persoanele care te-au vizitat.In plus de cate ori te logezi pe site iti apare o reclama cum sa iti iei VIP,nu am fost de acord cu asa ceva si nu inteleg de ce trebuie eu sa imi irosesc banii pentru asta,cand m-am inregistrat puteam sa vad vizitatorii fara probleme,plus ca IMVU acum te sileste pur si simplu sa le dai bani!As dorii sa stii ce pot sa fac,pentru ca ceva trebuie facut.Multumesc
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 07:59, 25 August 2012
1. Nu poti da in judecata un web-site ci firma/persoana care este proprietarul respectivului site.
2. Proprietarul site-ului este din Mountain View, CA deci sub jurisdictia legislatiei SUA.
3. Conform „Terms of Service” proprietarul isi rezerva toate drepturile exclusive asupra site-ului, dreptul de a modifica, schimba elimina, taxa, etc continutul site-ului.
4. Nu sunteti obligat sa ramaneti membru/utilizator al respectivei platforme web.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Sanse nule pentru a da in judecata proprietarul (persoana fizica/firma) site-ului respectiv pentru ca regulamentul ii permite sa faca orice modificari asupra continutului paginii web (cu sau fara instiintarea membrilor sai). Site-ul ii apartine si poate impune reguli noi, daca ai "tupeul" sa ceri ceva daune sau nu stiu ce socoteala proprietarului/administratorului zic sa o lasi mai moale... Concluzie, site din strainatate, legile lor privind tot ce inseamna internet sunt bine puse la punct, zero sanse de a castiga in instanta...
Subscriu la ce au spus si antevorbitorii mei, dar daca sunteti hotarat sa-i actionati in instanta...pregatiti-va temeinic pentru ca va trebui sa va deplasati in SUA, credeti ca se merita ?
Domnule avocat , daca nu cunosc numele celui care are site-ul? cum il pot da in judecata? nu stiu daca am voie sa va las site-ul aici. dar acest om care are site-ul si radio-ul online isi bate joc de oameni! de aceea as vrea sa stiu daca pot sa il dau in judecata pentru cuvinte vulgare care mi-au fost transmise! si nu sunt singurul care am fost injurat si mai ales ca a auzit o tara intreaga! de aceea vreau sa le fie inchise si radio-ul si site-ul!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
poker2011, utilizator
Nu sunt avocat, dar ca proprietar de site, va spun ca puteti face plangere la Politie impotriva persoanei care v-a injurat, v-a jignit s.a.m.d. si nu impotriva radio-ul online in sine. Din cate cunosc, jignirea, injuria, calomnia si insulta au fost scoase din sfera penalului, nu mai sunt fapte prevazute si pedepsite de legea penala, persoana in cauza poate scapa doar cu amenda. Daca au fost amenintari, e cu totul altceva...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
grunwald, utilizator

Alte discuții în legătură

Ofensa adusa unui ascultator ContSters159631 ContSters159631 Buna ziua, Alexandru este numele meu.Dorec sa imi exprim nemultumirea despre o persoana \"publica\" din cate am inteles eu, este vorba despre un angajat sau ... (vezi toată discuția)
Eternicele tzepe romanesti...serviciu prestat neplatit teperomanesti teperomanesti Buna ziua, Am si eu o problema la care as dori un sfat. Am realizat un web design pentru o firma mare (nu dau inca nume), fiind contactat de acestia pentru ... (vezi toată discuția)