avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei ...

Buna seara. Se poate sa imi spuna cineva care sunt pasii unei cereri de chemare in judecata pentru insulta?
Pai dvs. sunteti avocat. Nu imi puteti spune aici?
Nu ofer consultatii juridice pe site, ci raspunsuri.
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de legislatia penala.
Se poate depune fie :
- o reclamatie la Politie in baza dispoz. art. 2 pct. 1 raportat la art.3 lit b) din Legea nr 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prin care este contraventie săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora;
- o actiune in instanta in temeiul dispoz. art. 252 NCC
Pasii unei cereri de chemare in judecata sunt: redactare, semnare, atasare inscrisuri in dovedirea pretentiilor, dupa caz, depunerea la instanta competenta in dublu exemplar, unul pentru instanta si unul pentru parat. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)