avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca fara documente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca fara documente

Buna ziua as dori sa va intreb cum se poate termina o situatie cam delicata,si anume:in perioada noiembrie 2009 pana in iulie 2010 in urma unei intelegeri verbale cu angajatorul am prestat servicii pentru o firma si anume ma ocupam cu strangere de bani,eu trebuia sa merg periodic la locatia stabilita sa adun pe baza de tabel de la mai multe persoane o suma de bani.La sfarsitul colaborarii intrucat firma respectiva nu si-a tinut promisiunea de compensare (plata)a serviciului pe care l-am prestat pentru ei,mi-am insusit singura suma care trebuia sa mi-o plateasca.Acum,dupa un an de zile ma trezesc cu politia ca am o reclamatie de inselaciune din partea lor(firmei respective)m,iar politia m-a sfatuit sa le dau acum acesata suma,cu toate ca suma reprezinta rasplata pentru munca pe care eu am depus-o timp de 10 luni,in folosul acestei firme.
Va rg daca poate cineva sa-mi dea un sfat.Ce se poate intampla,cum sa procedez,unde sa ma adresez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:00, 10 August 2011
Buna ziua,

daca asa stau lucrurile atunci nu trebuie sa cedati.
Dovada existentei raportului de munca o puteti face cu orice mijloc de proba, inclusiv cu martori. Luati legatura cu persoane care stiu ca ati prestat munca ( cunoscuti sau poate cei de la care ridicati regulat sume de bani). In acest mod veti face dovada ca exista un raport de munca.
In acest mod, veti putea proba ca suma respectiva reprezinta salariu .
Oricum, fiind un dosar penal este indicat sa va angajati un avocat.

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata lucrari si refuz incheiere conventie civila ioanamir ioanamir Buna ziua. De cateva luni lucrez project based pt firma X. Fac anumite lucrari pt diversi clienti si la un anumit interval de timp sunt platita pt ele de ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? Cent Cent Scriind pe o foaie de hartie ca "subsemnatul............ , am primit suma de, la data de", hartie semnata si stampilata dar neinregistrata contabil inseamna ... (vezi toată discuția)
Daune morale Maria64 Maria64 In urma cu cateva zile s-a sinucis o buna prietena la varsta de 46 de ani caz mediatizat de toata presa si televiziunile comerciale.Cauza sinuciderii este ... (vezi toată discuția)