avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parti comune instalatie apa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parti comune instalatie apa bloc

buna ziua,
as dori sa stiu daca robinetul de izolare a alimentarii cu apa a apartamentului este sau nu parte comuna.
mentionez ca bransarea apartamentului se face din conducta principala care alimenteaza un tronson de apartamente (scara), din care se ramifica la fiecare apartament conducte de alimentare care sunt prevazute cu robinet de izolare, dupa care sunt montate apometre, filtre, etc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:11, 12 August 2011
Robinetul va apartine.
Partea comuna este partea verticala a instalatiei.
LEGE nr. 241 din 22 iunie 2006 (*actualizata*) serviciului de alimentare cu apa si de canalizare (actualizata pana la data de 26 februarie 2008*)
EMITENT: PARLAMENTUL

ART. 3 Termenii tehnici utilizaţi în cuprinsul prezentei legi se definesc dupã cum urmeazã:
i) branşament de apã - partea din reţeaua publicã de alimentare cu apã care asigurã legãtura dintre reţeaua publicã de distribuţie şi reţeaua interioarã a unei incinte sau a unei clãdiri. Branşamentul deserveşte un singur utilizator. În cazuri bine justificate şi atunci când condiţiile tehnice nu permit altã soluţie se poate admite alimentarea mai multor utilizatori prin acelaşi branşament. Pãrţile componente ale unui branşament se precizeazã în regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apã şi de canalizare. Branşamentul, pânã la contor, inclusiv cãminul de branşament şi contorul, aparţin reţelei publice de distribuţie, indiferent de modul de finanţare a execuţiei. Finanţarea execuţiei branşamentului se asigurã de operator, respectiv de utilizator, corespunzãtor punctului de delimitare a instalaţiilor. Amplasamentul cãminului de branşament se stabileşte la punctul de delimitare al instalaţiilor, de regulã la limita de proprietate a utilizatorului, cu respectarea regimului juridic al proprietãţii şi numai în baza unei documentaţii avizate de operator. În cazul condominiilor existente, separarea şi individualizarea consumurilor la nivel de proprietate/apartament individual se fac prin montarea repartitoarelor de costuri
aceasta este denumirea bransamentului, ori apartamentele sunt bransate la coloana care alimenteaza toate apartamentele.
notiunea de bransament poate sa difere?
ce facem daca tevile sunt pe orizontala
Ati intrebat despre robinetul din apartament, nu despre bransament.
Condominiul (scara) este bransat.
Apartamentul este conectat.
atunci care e diferenta si ce lege reglementeaza acest lucru, pt. ca ordinul anscr.88,89 si 90 /2007 nu spune nimic, detailand doar notiunea de bransament.
toate instalatiile interioare de distributie a apei sunt proprietate comuna,propritate individuala fiind instalatiile interioare
Acordul de asociere trebuie sa detalieze aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la debransarea vecinilor? mada_dima mada_dima Imobilul in care locuiesc este un bloc cu 6 scari, doua cate doua reprezentand cate o asociatie de proprietari. Scarile CD si EF sunt in prezent bransate la un ... (vezi toată discuția)