avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mentenanta instalatie publica apa potabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mentenanta instalatie publica apa potabila

Salutare,

Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o localitate.

In curtea unui locatar se sparge o teava(intre limita proprietatii si camin/apometru) ce face parte din sistemul public de alimentare cu apa potabila. Caminul/aparatul de masurat(apometru) nu este situat la limita dintre proprietatea privata(curte) si spatiul public, ci este situat la peste 5[m] departare de spatiul public - in interiorul proprietatii(curtii).
Viceprimarul, contactat, afirma ca toate costurile de reparatie vor trebui suportate de catre proprietar.

Intrebarea mea, este: Nu cumva, chiar daca defectiunea este pe domeniu privat, trebuie remediata de catre/pe cheltuiala primariei?
Repet, teava sparta este situata intre limita proprietatii si camin/apometru.
As aprecia si o lege/articol pe care sa o/il pot invoca.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 13:50, 17 Februarie 2023
Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006

Art. 3. - Termenii tehnici utilizati in cuprinsul prezentei legi se definesc dupa cum urmeaza:
d) sistem public de alimentare cu apa - ansamblul constructiilor si terenurilor, instalatiilor tehnologice, echipamentelor functionale si dotarilor specifice, prin care se realizeaza serviciul public de alimentare cu apa. Sistemele publice de alimentare cu apa cuprind, de regula, urmatoarele componente:
- captari;
- aductiuni;
- statii de tratare;
- statii de pompare cu sau fara hidrofor;
- rezervoare de inmagazinare;
- retele de transport si distributie;
- bransamente, pana la punctul de delimitare;

i) bransament de apa - partea din reteaua publica de alimentare cu apa care asigura legatura dintre reteaua publica de distributie si reteaua interioara a unei incinte sau a unei cladiri. (...) Bransamentul, pana la contor, inclusiv caminul de bransament si contorul, apartin retelei publice de distributie, indiferent de modul de finantare a executiei.

t) punct de delimitare - locul in care instalatiile aflate in proprietatea sau in administrarea utilizatorului se branseaza la instalatiile aflate in administrarea operatorului furnizor/prestator de servicii, respectiv locul unde se realizeaza efectiv furnizarea/prestarea serviciului catre utilizator. Punctul de delimitare a instalatiilor asigura identificarea amplasamentului caminului de bransament, precizeaza pozitia de montare a dispozitivelor de masurare-inregistrare a consumurilor, permite stabilirea apartenentei instalatiilor, precum si precizarea drepturilor, respectiv a obligatiilor ce revin partilor cu privire la furnizarea/prestarea serviciului, respectiv la exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor. Delimitarea dintre instalatiile interioare de canalizare si reteaua publica de canalizare se face prin/la caminul de racord, care este prima componenta a retelei publice de canalizare, in sensul de curgere a apei uzate;

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
cyan, moderator
Nu, pe proprietatea privată răspunde proprietarul. De altfel, lucrarea a fost făcută pe cheltuiala d-voastră, în interiorul proprietății. L. 241/2006, art. 3, u) contor de branșament - aparatul de măsurare a volumului de apă consumat de utilizator, care se montează pe branșament între două vane - robinete la limita proprietății utilizatorului; contorul este ultima componentă a rețelei publice de distribuție în sensul de curgere a apei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare in spatiul public handsu handsu In cazul conectarii imobilului la reteaua de apa potabila intr-o comuna , beneficiarul poate fi obligat sa execute canalul necesar conectarii inafara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)
Cine plateste bransamentul la apa moraru alexandru moraru alexandru in avizul de bransare la reteaua de apa scrie (in conformitate cu art. 3 litera i si k din legea 241 din 2006 Bransamentul pana la contor ,inclusiv caminul de ... (vezi toată discuția)