avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare proces

Buna ziua,
Tatal meu este in proces cu nepotul lui pentru niste cheltuieli de avoocat care l-ar fi reprezentat la politie.INTREBAREA este urmatoarea; tatal meu este grav bolvnav ,intr-o faza finala de cancer.El nu se mai poate prezenta la proces fiind imobilizat la pat.Ce se intampla in acest caz?poate fi ceruta suspendarea procesului??dar dupa decesul sau?
Cel mai recent răspuns: annaon , utilizator 08:19, 17 Noiembrie 2011
Pentru motive de boala nu se suspenda judecarea cauzei. Este posibila suspendarea daca niciuna din partile procesului nu se prezinta si nu au cerut judecarea cauzei in lipsa. De asemenea judecarea cauzei se poate suspenda de catre instanta in cazul mortii uneia din partile procesului si numai daca partea interesata nu cere termen pentru introducerea in cauza a mostenitorilor.
Dupa decesul uneia din parti, mostenitorii acestuia pot continua actiunile introduse de autorul lor, cu exceptia actiunilor cu caracter strict personal. In cazul de fata actiunea nu are caracter strict personal, deci veti putea interveni in proces in calitate de mostenitor si veti putea continua judecata.
si daca nu doresc sa intervin in proces in calitate de mostenitor ce se intampla.??? si daca partea adversa cere continuarea procesului , trebuie depus cerfificatul de mostenitor pentru a face dovada succesiunii defunctului??....sau care este procedura de a ma chema in instanta ca mostenitor (am primit un contract de munca in strainante care nu imi va permite sa fac drumuri in Romania
Daca partea interesata cere introducerea dvs in cauza, intr-adevar va trebui sa dovedeasca cu acte calitatea dvs de mostenitor acceptant al succcesiunii. Daca nu are aceste dovezi sau nu cere introducerea dvs in cauza, procesul se va suspenda. Daca de la suspendare va trece mai mult de 1 an si nu se va mai efectua niciun act procedural, va interveni perimarea. Daca se va solicita introducerea dvs in cauza, nu va trebui sa va prezentati, putand solicita judecarea cauzei in lipsa.
bUNA ZIUA,
ce pot face?????/ starea de sanatate a tatului meu nu permite sa se deplaseze...este in ultima faza de cancer si nici nu vrea sa faca procura cuiva. in 4 septembrie are termen de judecata.POT FACE o cerere de amanare pe motive medicale????
Buna ziua.
Ceea ce stiam ca o sa se intample s-a intamplat.Tatal meu a decedat in 11 sept si termenul procesului era in 6 oct. La aceasta data instanta a suspendat procesul in baza art.243 cpc si a acordat un nou termen 16 nov..(in calitate de fiica nu am primit citatie pentru acest termen) La aceasta data instanta a dat solutia " amana cauza". Asta inseamana ca reclamantu a cerut un nou termen?????Mentionez ca eu si mama mea nu vom deschide niciodata succesiunea dupa tatal meu pentru ca acesta nu a avut niciun bun material pe numele sau.
Cum ar putea reclamatul sa faca dovada calitatii de mostenitor a mea ai a mamei mele???Ce acte va trebui sa obtina acesta pentru a le depune instantei???
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - anulare contract de vanzare-cumparare(lipsa discernamantului vanzatoarei la incheierea actului) LORELA UNGURIANU LORELA UNGURIANU In luna ianuarie 2010, mama incheie cu fiica sa un contract de vanzare-cumparare pentru casa si terenul aferent. a 3 luni dupa aceasta, constatand greseala, ... (vezi toată discuția)
A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? Nedelea Florin Nedelea Florin A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? A decedat apelantul, sotia/vaduva poate continua mai departe în procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare temporara a procesului zahsor zahsor In ce conditii se poate suspenda temporar un proces ? In concluzie, am deschis un proces civil in instanta au avut loc trei sedinte m-am prezentat, partea ... (vezi toată discuția)