avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru actiune pe legea 544/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru actiune pe legea 544/2001

Art. 22 al Legii 544/2001, asa cum a fost el modifficat si actualizat in felul indicat mai jos de mine, prevede:
"Art. 22
(la data 29-mai-2006 :a se vedea jurisprudenta - Decizia nr. 813 din 29-mai-2006 )
(la data 23-feb-2006 :a se vedea jurisprudenta - Decizia nr. 263 din 23-feb-2006 )
(1)În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plîngerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7.
(la data 09-feb-2006:a se vedea jurisprudenta - Decizia nr. 203 din 09-feb-2006 )
(2)Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să plătească daune morale şi/sau patrimoniale.
(la data 24-apr-2009 : a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 459/R-CONT din 24-apr-2009 )
(3)Hotărârea tribunalului este supusă recursului.
(4)Decizia Curţii de apel este definitivă şi irevocabilă.
(5)Atât plângerea, cât şi apelul se judecă în instanţă în procedură de urgenţă şi sunt scutite de taxă de timbru."

Dar am avut un prieten care acum 2 ani a formulat aceasta actiune si a si solicitat daune morale si patrimoniale iar instanta l-a pus sa achite suma de 900. 000 rol.
Deci pina la urma e sau nu fara taxa de timbru ?

Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 07:46, 31 August 2011
Suma la care prietenul dumneavoastra a fost obligat prin sentinta reprezinta despagubire pe fondul cauzei, asadar este consecinta solutionarii obiectului actiunii de catre instanta. Taxa de timbru reprezinta cheltuieli ocazionate de judecata, alaturi de timbrul judiciar, onorariu avocat etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre actiunea in baza legii 544/2001 dumibog dumibog despre actiunea in baza Legii 544/2001 de necomunicare de informatii publice as avea va rog urmatoarele intrebari: 1) in lege este specificat faptul ca este ... (vezi toată discuția)
Cerere 544 cu raspuns in bataie de joc Radu SAR Radu SAR Am trimis o cerere de informatii publice pe 544/2001 in care am cerut urmatoarele: Vă rugăm să ne comunicaţi situaţia cheltuielilor pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)