avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de putere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de putere

exista in legislatia romaneasca notiunea de abuz de putere? daca da ... este diferita de trafciul de influenta? este pedepsita penal? care este pedeapsa ?

Cel mai recent răspuns: omsimplu , utilizator 17:07, 12 August 2011
Ar fi fost indicat să ne oferiţi mai multe detalii, pentru a înţelege la ce anume vă referiţi.
Totuşi, da, este incriminat abuzul unor funcţionari, în diferite forme.De pildă, ,,abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor,,
Cred că ar putea fi calificat drept un abuz de putere.Întrucât acestor funcţionari le sunt atribuite unele puteri, de care aceştia abuzează. În asemenea situaţii ei pot fi traşi la răspundere.
Dacă aveţi la îndemână un Cod penal, sau în lipsa lui, folosiţi unul online, vedeţi articolele 246-258, unde sunt reglementate abuzurile comise de către funcţionarii publici.
Pedepsele sunt variabile , în funcţie de interesele lezate prin comiterea faptei .traficul de influenţă este cu totul altceva, făptuitorul poate fi orice persoană, şi nu un funcţionar, deşi prin comiterea unei asemenea fapte sunt lezate şi interesele instituţiilor publice şi ale autorităţilor.
Este vorba despre traficarea influenţei pe care o persoană o are pe langa un functionar (reala) sau pe care aceasta lasă să se înţeleagă că o are , şi care creeaza reale si grave stări de pericol pentru prestigiul, autoritatea, credibilitatea organelor, a instituţiilor, organismelor statului, serviciilor publice, a altor unitati,etc.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Am inteles . Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala cristian19 cristian19 a-si vrea si eu sa stiu in cat timp se poate face o plangere penala .cat dureaza aceasta ? si daca aceasta nu a fost depusa la timp se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Plangere penala costel58 costel58 Doresc un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, pentru a fi introdusa impotriva unui angajator. Unde se depune prima ... (vezi toată discuția)
Art 246 cod penal abuz in serviciu perta marian perta marian Lucrez la CEC Bank si am o reclamatie la politie pentru abuz in servicu , Art 246 cod penal. E corecta incadrarea tinand cont ca nu suntem functionati ... (vezi toată discuția)