avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla cu arestarea preventiva dupa inchiderea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla cu arestarea preventiva dupa inchiderea urmaririi penale?

Buna ziua,

As dori sa intreb ce urmeaza sa se intample cu inculpatul (aflat in arest preventiv de 29 zile) dupa ce s-a terminat urmarirea penala. Mai exact, in termen de cateva zile va expira mandatul, dar totusi va exista un proces in ultima zi... totodata cu cateva zile in urma a fost inchisa faza de urmarire penala.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:05, 13 August 2011
se va discuta masura prelungirii arestului preventiv si inculpatul va fi trimis in judecata.faptul ca s-a terminat urmarirea penala nu inseamna ca inculpatul va fi pus automat in libertate.
Inculpatul poate fi trimis în judecată şi în stare de arest.Va fi analizată ne necesitatea menţinerii măsurii , înainte de expirarea mandatului emis iniţial.
Va multumesc pt raspunsuri. As vrea sa mai intreb daca, in cazul prelungirii acestui mandat de arest preventiv, inculpatul va fi mentinut in sectia de arest in care a fost in primele de 30 zile sau daca va fi dus la penitenciar...
Regula este ca il transfera in penitenciar.
Dupa trimiterea in judecata sporesc si sansele ca inculpatul sa fie pus in stare de libertate...
transferul, se face la penitenciarul din orasul de care apartine, sau la oricare altul?

Alte discuții în legătură

Prelungire arest cu 60 de zile Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Prietenul meu dupa ce i-au expirat cele 29 de zile de arest preventiv,i-a venit un nou mandat de 60 de zile si a fost transferat la Rahova.Ce ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)