avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare in caz de divort

Buna ziua numele meu este Gabriel sunt casatorit de 14 ani, si despartit de 4 ani. Nevasta mea a plecat in Spania acum 4 ani avem o fata de 12 ani impreuna. Detin un apartament achizitionat de mine inainte de casatorie in care am locuit impreuna ulterior. Daca vreau sa divortez acuma ce drepturi are ea "sotia" la apartament. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ilieiri , utilizator 22:31, 12 August 2011
Are cel mult un drept de creanta daca a contribuit cu bani la imbunatatirea apartamentului si poate dovedi asta. In rest nu are nici un alt drept asupra apartamentului.
buna seara!
Niciun drept la apartament, doar un drept de creanta daca ati facut ceva imbunatatiri pe parcursul casniciei.
In timpul mariajului am facut putine imbunatatiri in apartament dar nu are nici o factura nici o chitanta nici o dovada ca ar fii contribuit cu ceva. Multumesc
Poate dovedi cu martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cota parte i-mi poate reveni? NICOLAE_12 NICOLAE_12 Dupa divort, fosta sotie a deschis actiune de partaj asupra imobilului in care am locuit. Doreste sa obtina o cota parte exclusiva deoarece contributia ... (vezi toată discuția)
Dupa 1 an de la nunta ai drept la ceva obtinut inainte de casatorie in cazul unui divort? mariana v mariana v Prietenii mei sint in aceasta situatie urata. El are apartamentul cumparat inainte de casatorie , si , acum ,sotia lui cere parte din el la divort. Din cite ... (vezi toată discuția)
Partaj breja breja Daca un cuplu se desparte dupa o casnicie de 33 ani, sotia are dreptul la apartament? Mentionez ca apartamentul a fost contractat inainte de casatorie cu 2 ... (vezi toată discuția)