avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor peste granita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor peste granita

Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a plecat in Spania si s a stabilit acolo fara acordul meu.Cum trebuie sa procedez ptr ca fata mea sa stea in romania ?Mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:31, 22 August 2008
este adevarat ca mama nu are dreptul sa tina coplilul mai milt de 3 luni in alta tara [Spania] fara semnatura tatalui chiar daca mama are incredintarea,iar tatal program vizita???
timoficiuc ramona a scris:

este adevarat ca mama nu are dreptul sa tina coplilul mai milt de 3 luni in alta tara [Spania] fara semnatura tatalui chiar daca mama are incredintarea,iar tatal program vizita???
Nu este adevarat, in masura in care minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei! Daca prin acea hotarare judecatoreasca s-a stabilit ca tatal sa-si vada copilul conform acesteia, atunci alte discutii sunt de prisos, nu mai este necesara nicio semnatura a celuilalt parinte. Se pare ca tatalui nu i s-a incalcat niciun drept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)
Problema-copilul? kitybaby kitybaby dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copilul minor abc_jr abc_jr Buna, In urma unui proces de divort custodia minorului a fost acordata mamei, tatal plateste pensie alimentara si are stabilit un program de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)