avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti De ce sa fiu avocat?
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

De ce sa fiu avocat?

Am deschis acest subiect sa aflam păreri pro și contra acestei meserii, avantaje dezavantaje fata de alte meserii, din domeniul juridic și alte domenii de activitate...
Filmulețul e de amuzament.
Aștept părerile d-voastră.
Va mulțumesc!
[ link extern ] ...

Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 10:21, 17 Martie 2012
Stimate @rolandmandrila de ce nu ati argumentat chiar Dvs. aceasta expunere?:) Conteaza si opinia Dvs., iar eu sunt curioasa sa aflu.:"> Ce a stat la baza alegerii acestei profesii?
Eu am ales profesia , probabil datorita caracterului, fara mari asteptari, dar am observat ulterior avantaje cum ar fi libertatea programului, socializarea, provocarea fiecarei spete, cunoasterea diferitori feluri de gandire( logica si din pacate si mai putin logica) .
Care sunt avantajele unui job de economist?
@rolandmandrila a scris:
Care sunt avantajele unui job de economist?


Fata de cele ale profesiei de avocat? Cred ca mult prea putine. Cautati antonimele avantajelor enumerate pentru avocati si veti avea raspunsul :D

Daca as putea da timpul inapoi as fi mai perseverenta in a-mi indeplini visul de a deveni avocat. La varsta la care imi doream acest lucru imi imaginam ca voi fi un avocat care va apara oameni nevinovati, ii va scapa de rele, ii va ajuta sa ii invinga pe cei rai etc.
Din fericire, cred, nu am ajuns avocat pentru ca acum vad avocatura cu alti ochi. De exemplu urmaresc dezbaterile din forum pe marginea Noului Cod Civil si de multe ori am senzatia ca nu inteleg nimic desi nu am probleme cu limba romana.
Avantajele pe care le-ati enumerat ofera confort psihic, ceea ce este foarte important pentru oricine.
Dezavantajele pot fi spetele pe care avocatii le accepta desi poate nu se potrivesc cu standardele lor morale.
Sau nu?
rolandmindrila a scris:
Care sunt avantajele unui job de economist?


Este o profesie frumoasa, care trebuie in primul rand inteleasa. Incercam sa avem logica in tot ceea ce intreprindem. Pentru ca fara aceasta ...ne pierdem. Este si grea in acelasi timp. Multi dintre Dvs. poate nu va inchiputi ce inseamna sa cauti cativa banuti in momentul in care nu dau niste corelatii. Iar noi, contabilii si economistii nu suntem apreciati la adevarata noastra valoare. Din exterior, toata lumea spune..."ce mare lucru sa faci niste calcule acolo" ? In primul rand noi nu facem calcule. Cu ajutorul unor inregistrari contabile,daca esti profesionist poti ridica o firma. Daca nu esti, o poti aduce in pragul falimentului. Cat este de riscanta? Dvs. ca si avocati stiti cel mai bine. O clipa de neatentie poate sa naruie tot ceea ce este frumos. Cu toate acestea, daca ar fi sa aleg intre ceea ce imi doream sa devin cand eram tanara si profesia de economista, as opta tot pentru aceasta din urma. :)

De cand sunt pe acest forum, imi dau seama cat de complicata este meseria Dvs. Manuela are dreptate, citesc ceea ce se scrie in forumul nou si constat ca sunteti pusi in dificultate datorita schimbarilor din Noul Cod Civil. Nu ca la noi, economistii ar fi mai usor. Codul Fiscal a suferit modificari numai intr-o luna de vreo trei ori. Dar trebuie sa tinem pasul cu aceste schimbari, nu-i asa? ;)
fara avocati, medici, traducatori, contabili NU se poate.....
problema e cum scapam de cei care contravin intereselor clientilor lor.... in ce masura se poate dovedi.... compromisul pare sa existe inerent, tot profesionistii din domeniile respective ar trebui sa stie raspunsul la intrebarile acestea.... (durere)... melansjul politico social naste inevitabil monstri in loc de liberprofesionisti, proasta pregatire tolerarea incompetentiei., resursele de inteligenta sunt limitate de la robinet

la avocati e avantajul ca avocatul este propriu avocat de serviciu in caz de urgenta....
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Viata de magistrat mer_123 mer_123 Titlul spune totul ....o sa rog toti magistratii ,avocatii sau persoanele din domeniul juridic sa isi spuna opinia in legatura cu viata de magistrat si bune ... (vezi toată discuția)
Studiul de drept Imanent Imanent Buna tuturor, Am vrut sa va intreb ceva in legatura cu studiul de Drept. Am 26 de ani, sunt absolvent al Facultatii de Stiinte Politice din Cluj , catedra ... (vezi toată discuția)