avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ademenim Mari Investitori din China în Romania?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ademenim Mari Investitori din China în Romania?

Ce parere aveti despre atragerea de mari investitori chinezii in Romania?
Oare o sa avem si noi infrastructuri moderne la preturi reale?

[ link extern ]

[ link extern ]
Fara a face referire la persoane politice( nu dorim sa le facem campanie), credeti ca e de bun augur pentru Romania aparitia pe piata investitorilor si mari investitotri chinezi?
Ce sanse si suport legal au printre Rechinii din Romania?
Cum trec de faza "aranjarii" licitatiilor publice ?
Chinezii sunt foarte priceputi si se descurca in orice situatie .
Cred ca in afara de participatia la Transelectrica, nu o sa mai fie investitii chinezesti in Romania decat de mica anvergura .
Planuri de investitii au chinezii si in Valea Jiului, unde a venit in aprilie o delegatie de la Ministerul Economiei din China; mai tarziu s-au dus in China primarii si prefectul judetului, unde s-au intalnit cu reprezentantii unei mari companii care ar fi vrut sa investeasca in industria miniera si productia de energie pe baza de carbune din Romania. S-a discutat, apoi chinezii au pus conditii pe care compania romana care ar fi beneficiat de investitiile lor nu le-a acceptat.

[ link extern ]

In cele din urma se pare ca s-a ajuns totusi la un acord de parteneriat care suna foarte bine:


Chinezii ar putea produce un combustibil nou, sintetic, pe baza de carbune, urmand ca materia prima sa provina din Valea Jiului.
[...]
Tehnologia se aplica cu succes in minele din China si combustibilul ar putea sa inlocuiasca pacura.


[ link extern ]


Ce va fi, nu putem sti. Insa materializarea acestui acord ar fi providentiala pentru Valea Jiului, si nu doar: se stie ca CNH este una dintre gaurile negre ale bugetului de stat.
Vad ca mi-ati ascuns comentariul,dar iata ca astazi am o noua confirmare ca vizita in China lui Emil Boc a fost doar una strict electorala,Boc Emil nu a vrut decat sa arate romanilor ce important este el, cel care nu a fost niciodata primit de nici un oficial european:

"Boc a suparat cel mai mare importator chinez de vin romanesc. Directorul general al firmei chineze Shenzhen Shunmei Trading, cel mai mare importator chinez de vinuri romanesti, a fost deranjat ca premierul Boc nu a discutat sau nu a facut macar o fotografie cu el la Forumul economic, desi solicitase o intalnire ca mesaj politic important in derularea afacerii.Directorul firmei, Lu Sheng, a dorit sa faca o fotografie cu premierul Boc, deoarece o parte dintre clientii sai provin din zona institutiilor statului si avea nevoie sa fie vazut alaturi de premierul roman, ca un semnal politic. In China, ideea ca ai sustinerea factorului politic este foarte importanta. De aceea, un coleg de-al meu, acum cateva zile, in avion, l-a rugat pe primul-ministru sa faca o fotografie cu partenerul chinez in timpul participarii la Forum, iar Boc a dat de inteles ca va raspunde rugamintii noastre", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul pe export al firmei Murfatlar, Vlad Pintilie.

El a comentat insa ca premierul a plecat de la Forum fara sa se mai apropie de oamenii de afaceri chinezi care asteptau sa discute cu el.

Acesta a spus ca firma chineza a cumparat anul trecut de la Murfatlar si Vinexport produse in valoare de doua milioane de dolari si a cheltuit inca un milion de dolari pentru promovarea vinurilor romanesti in China, prin publicitate si articole in presa scrisa si televizata.

Firma chineza figureaza si pe portalul romanesc de comert exterior ca fiind anul trecut cel mai mare importator chinez de vinuri din Romania, cu achizitii de peste doua milioane dolari.


[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Alin Popescu, administrator
Buna ziua!

Nu v-am ''ascuns'' comentariile, l-am sters pentru ca unul era preluare integrala de pe site-ul unui ziar online, fara o contributie personala a dvs., iar celalalt era istoricul Transelectrica, de asemenea copiat cuvant cu cuvant si nu avea nicio legatura cu discutia.

Iar in legatura cu expresiile pe care le folositi la adresa persoanelor publice in postarile dvs. va rog sa va abtineti - se discuta ideea, nu persoana:

Punctul 2.1. din Regulamentul forumului:

[...] Nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute sau "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu inlatura faptul ca intentia a fost de a jigni. Pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana.


As fi putut sa va sterg si acest comentariu, insa am tinut sa va explic direct si prin mai multe cuvinte, poate asa intelegeti mai bine, ca aveti dreptul sa va exprimati opiniile personale insa trebuie sa respectati niste reguli.

Inchei tot cu un fragment din Regulament (desi nu ma indoiesc ca l-ati citit) aflat la Punctul I - Principii Generale:


De la bun inceput trebuie sa lamurim un principiu: din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, pe care gazda are dreptul de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Asta nu inseamna ca forumul exista doar pentru noi însine, ci doar ca dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. Regulile de fata nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos. [...]


Zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Import produse stomatologice ravadent ravadent Buna ziua,sunt student la medicina dentara anul 3 si m-am decis sa imi infiintez un SRL in domeniul importului de produse stomatologice din China, iar apoi sa ... (vezi toată discuția)
Ponta vs basescu pentru locul la ce Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Parlamentul României tocmai a emis o declarație politica prin care îl desemnează pe prim ministru ca reprezentant al României la Consiliul European ... (vezi toată discuția)
Premierul emil boc a demisionat din fruntea guvernului Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Premierul a demisionat din fruntea Guvernului Emil Boc si-a anuntat demisia astazi 06.02.2012 la ora 10.30. \"Am luat decizia de a depune mandatul ... (vezi toată discuția)