avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie auto

Buna ziua,
Nu stiu daca am intrat in sectiunea potrivita dar va rog sa ma sfatuti intr-o problema.
Un prieten a achizitionat o masina SH si a incheiat ctr. V-C la un birou de acte auto insa din neatentie, nu a fost mentionata suma in acest contract. In indeplinirea celorlalte formalitati poate intampina greutati din aceasta cauza?
O alta problema ar fi ca cel de la care a cumparat masina a luat-o la randul lui de la o firma de leasing dar nu a inscris-o pe numele lui, a pus-o in vanzare. Are factura fiscala si chitanta care atesta ca a achitat-o la leasing (sincer, nu am inteles daca este copie sau original). Prietenul meu are in momentul de fata urmatoarele documente : cartea de identitate a masinii, talonul, casco, RCA, rovinieta, factura+chitanta (mentionate anterior), ctr.V-C (dar fara suma ), copie CI vanzator. Urmeaza ca vanzatorul sa scoata certif.fiscal si sa continue procedura de V-C. As dori sa aflu o parere....este OK pana acum? Ar trebui ca prietenul meu sa primeasca si alte documente de la vanzator? Am uitat sa mentionez ca i-a dat banii la semnarea ctr.
Va multumesc anticipat pt.raspunsuri si va doresc o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:45, 15 August 2011
Contractul vostru trebuie sa fie incheiat intre persoana de pe talon la vanzator si prietenul tau la cumparator. Facura la care faci referire trebuie sa fie pe suma initiala la care a fost achizitionat autoturismul si chitanta sa fie pe aceeasi suma sau sa ai mai multe chitante care adunate dau suma din factura. Era obligatoriu sa mentionezi suma de bani in contrect este dovada ca ai dat banii. Bafta
Din cate stiu eu, mai trebuie semnat talonul masinii de catre vanzator, in care sa se scrie "s-a instrainat catre X" semnatura, data (si stampila). Cine apare pe talon, societatea de leasing sau vanzatorul? Leasingul a facut mentiunea aceasta ptr.vanzator? Oricum, vanzatorul trebuie sa o faca ptr.dvs. Apoi, un contract de vanzare-cumparare fara pret este nul. Intoarceti-va sa va introduca mentiunea despre pret in contract. Oricum, aveti nevoie de o dovada ca i-ati platit pretul. Macar o chitanta de mana. Si eu una as verifica, macat telefonic, cu firma de leasing daca vanzatorul apare in baza lor de date si daca intr-adevar a achitat masina (pentru ca oricine in ziua de azi, cu aparatura ca exista, poate intocmi o factura si o chitanta) Sa nu aveti surprize. Si mai e o problema care ma framanta. Daca nu a inregistrat masina pe numele sau, cum a deschis rolul fiscal si deci, cum obtine certificatul fiscal? Oricum, asteptati, poate va raspunde o persoana mai avizata decat mine si care va lumineaza.
prietenul dvs ar trebui sa mearga impreuna cu cel de la care a cumparat masina sa mearga la acel de birou de acte si sa se treaca pretul masinii pe contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiu pentru salariat Cum ar putea un SRL - care a cumparat niste auto pe firma - sa le dea angajatilor ; practic este un beneficiu oferit salariatului care nu intruneste conditiile ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un autoturism de la o persoana aflata in strainatate. Autovehiculul este inregistrat in Romania. Masina imi va fi livrata de ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)