avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie!

Buna ziua!
As dori sa aflu daca un tanar de 21 ani isi poate schimba numele de familie si care ar fi conditiile .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: crezzulina , utilizator 06:35, 17 August 2011
Din punct de vedere juridic, schimbarea numelui nu are nici o relevanta asupra filiatiei.
Un motiv considerat justificat, conform OG 41/2003 ar fi urmatorul:
cand parintii au divortat, iar copiii incredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea numelui pe cale administrativa se poate adauga un nume? adela05 adela05 Ma intereseaza daca, prin procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa, se poate adauga un nume la numele de familie, fara a renunta la cel pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie sopar sopar Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: fiica mea doreste schimbarea numelui de familie, dupa implinirea varstei de 18 ani. Copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)