avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute

In anul 1995 prin sentinta ne-a fst instituit un drum de servitute ia in urma cu 3 ani un unchi a construit o casa si drumul nostru de servitute trebuia sa treaca prin fata casei lui.Ne-a spus ca ne da drumul prin spatele casei insa acesta a devenit o carare cu latime de 1,2 m>in urma cu cateva zile ne-a spus ca nu ne mai lasa sa trecem nici pe acolo.Mentionez ca acest drum este singura cale de acces la casa care este situata mai in spate.As dori sa primesc un raspuns pt ca eu nu mai inteleg nimic.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabisor12 , utilizator 23:13, 7 August 2016
aveati obligatia sa achitati o suma lunara pentru drumul de servitute, ati pltit?
daca aveti sentinta puteti sa faceti plangere
Prin Sentinta civila din anul 1995 s-a instituit o formă de plată pentru acest drum de acces (pentru servitute) care putea fi o suma fixa sau o plata anuala. V-ati indeplinit aceasta obligatie ?
Chiar daca unchiul Dvs. a refuzat sa ia acesti bani (trebuie sa aveti martori sau probe scrise (o notificate prin executor judecatoresc prin care sa-l somati sa primeasca suma) Dvs ar fi ideal sa consemnati sumele datorate pe numele unchiului la Banca CEC si apoi să puneti in executare Sentinta din 1995.
Nedreptatea este imposibil de inteles, dar ea exista si se plimba in libertate printre noi. In cazul Dvs. restabiliti ordinea si cereti sa vi se faca dreptate.
prin sentinta din 1995 nu s-a stabilit nici o suma de plata cel putin asa sustine bunica mea care era proprietara casei in cauza.Pe actele de la primarie nu este trecut drum de servitute ci drept de utilitate de trecere cu piciorul.Ce inseamna asta?Va multumesc.
Mesaje reeditate
@ gabisort12
Data post: Marti, 16 August 2011, 07:49
Subiect: drum de servitute


am vrut sa platim insa unchiul meu a spus ,,ne intelegem noi ca suntem neamuri,,iar acum ne-a spus ca nu ne mai lasa sa trecem.Cam cat ar trebui platit?


@ Alimanescu George
Data post: Marti, 16 August 2011, 11:00


Despagubirea pentru servitutea de trecere nu poate depasi valoarea pe m.p. a terenului folosit drept cale de acces.


:offtopic: Interventie moderator
@ gabisort12
Nu mai deschideti mai mule topicuri legate de aceeasi problema, intrucat nu o sa se mai inteleaga ceva din problema dvs ... In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

revin cu o intrebare ce inseamna"intabulare drept de servitute in favoarea unui imobil cu o latime de 2 m asupra unui alt imobil

Alte discuții în legătură

Drum de acces proprietate privata andreeasteavu andreeasteavu Buna ziua. De 2 saptamani am inchiriat un buldo excavator pentru taierea unui drum de acces in curtea casei.Casa se afla situata de un deal ,iar drumul de ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Acces drum de servitute b30ufi b30ufi Buna ziua, Am primit de curand o bucata de teren de a parintii mei.Accesul la parcela se face pe un drum de servitute care este proprietatea parintilor si a ... (vezi toată discuția)