avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face pentru a scoate din spatiu o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face pentru a scoate din spatiu o persoana care nu mai locuieste in imobilul meu

Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot determina autoritatea Politiei care a emis o carte de identitate unei persoane care a stat la adresa unde locuiesc eu, pe care am bagat-o eu in spatiu si acum nu mai locuieste aici sa opereze in baza de date faptul ca aceasta poate fi gasita la noua adresa? Exista un suport legal care sa-i faca pe cei de la Politie sa faca asta? Pentru ca ei spun ca nu pot face nimic daca persoana respectiva nu doreste sa-si schimbe buletinul...
Si care ar trebui sa fie exact procedura pe care Politia ar trebui sa o respecte? Este important pentru mine sa rezolv asta cat mai repede, insa parca vad ca ma voi lovi din nou, ca in atatea dati, de indiferenta agentilor de la Evidenta Populatiei.
Ma poate ajuta cineva, va rog?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
banicaemilia, utilizator
Daca nu reusiti sa convingeti pesoana in cauza sa isi schimbe domiciliul de buna voie, va trebui sa introduceti o actiune in evacuare prin instanta de judecata.
Mergeti la notar si faceti o declaratie autentica de scoatere din spatiul locativ. Cu acea declaratie mergeti la Evidenta populatiei si depuneti-o. Din acel moment este in ilegalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare adresa de domiciliu in cartea de identitate gabriela_marc gabriela_marc Care este modalitatea legala de a determina o persoana sa isi opereze schimbarea adresei de domiciliu la Serviciul de Evidenta Populatie. Cu observatia ca ... (vezi toată discuția)
Anularea acordului de luare in spatiu locativ motorgeanu.narcisa@yahoo.com motorgeanu.narcisa@yahoo.com Acum ceva timp am primit in spatiu o nepoata pentru a-si face Carte de identitate pe adresa mea, avand nevoie pentru examenul de permis auto. A trecut 1 an ... (vezi toată discuția)
Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta? vicky_gavrila vicky_gavrila Buna seara, Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate ... (vezi toată discuția)