avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... schimb valutar corect - credit in euro
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

schimb valutar corect - credit in euro

Am contractat un credit in euro si ne-ar interesa cum este corect sa luam banii :la cursul spot sau la cursul bnr? Care situatie este corecta?va multumim.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:02, 17 August 2011
Cursul oficial BNR este un punct de referinta pentru piata dar care poate creste sau scadea. Spre exemplu cea mai mare banca franceza din Romania cumpara si vinde valuta la cursul de pe piata valutara de la inceputul fiecarei ore. Recomandat ar fii sa cumparati de pe piata valutara.
Dar putem alege noi la ce curs sa ne raportam in momentul in care ni-i se acorda banii?
Cand cumparati valuta il cumparati ori la cursul de vanzare al bancii ori la cursul pietei daca ii cumparati de pe piata.

Daca va referiti la incheierea contractului, teoretic ati putea trece o clauza prin care puteti spune ?ratele lunare se platesc în cuantum de, în valuta împrumutului la un curs de schimb de xx.xx lei dar practic nici o banca nu va accepta vreo data asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
"pretul chiriei este de 200 euro, echivalentul lor in lei" LaviniaVil LaviniaVil Buna, As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)