avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii mari in prag de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii mari in prag de faliment

am si eu o nelamurire:sunt asociata intr-o firma SRL care mai are inca 2 asociati,unul dintre ei fiind si administratorul firmei.anul acesta am descoperit ca firma are datorii de cateva miliarde si cred ca nu mai are mult si o sa fie declarata in faliment.eu as vrea sa stiu cine raspunde pentru aceste datorii? asociatii sau administratorul?exista posibilitatea sa-mi pierd casa ?va rog sa ma ajutati ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:20, 25 August 2011
Salut,datoriile sunt ale firmei(persoana juridica) ,dreptul de creanta al asociatului (persoanafizica)e asupra firmei sunt lucruri total diferite.Eu cel putin asa stiu s-ar putea sa ma insel...
Buna seara .
Art.138 din Legea nr.85/2006 prevede antrenarea raspunderii personale a fostelor persoane care au condus si/sau supravegheat oficial firma sau altor persoane care au cauzat starea de insolventa a firmei ,prin motivele de la alin.1,lit.a-g din lege .
Depinde de probele depuse si administrate in acest caz.
Daca nu s-au depus bilanturile si declaratiile ,conform legislatiei fiscale, nu s-a operat contabilitatea la zi, sau patrimoniul firmei ,respectiv activele -stocurile, s-au ,,volatilizat" si nu mai exista decat scriptic, in balante, , este de ajuns pentru acest lucru.
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
administratorul
posibil si asociatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare de insolventa de catre anaf emi24 emi24 Buna seara, ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitati are un administrator de firma daca firma are probleme financiare? iuliazamfir iuliazamfir Sunt administrator la o SC. In cazul in care firma are probleme financiare, indreptandu-se chiar catre faliment, poate avea administratorul probleme, adica pus ... (vezi toată discuția)