avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Secretar de comuna cu delegatie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Secretar de comuna cu delegatie

De la 1 ianuarie 2011 am fost numit secretar cu delegatie si am obtinut avizul anfp pe 6 luni.In iunie am cerut prelungirea avizului la anfp si mi s-a raspuns ca se prelungeste exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de conducere vacante de secretar de comuna,in temeiul art. 92,alin.(3) din legea nr. 188/1999,deci cu 3 luni.Eu am cerut prelungirea conform art. 25,alin.(2) din Legea nr.284/2010.De ce nu mi s-a prelungit cu 6 luni si daca pot sa mai cer in septembrie prelugirea?
Cel mai recent răspuns: cons_j , utilizator 12:53, 17 August 2011
Nu puteati solicita prelungirea in baza legii 284/2010 cat timp exista o lege speciala, si anume legea 188/1999, care, prin art. 92 alin.3 prevede prelungirea maxima cu inca 3 luni.
Lege nr. 188 (r2) - privind Statutul functionarilor publici
Art. 92. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere se realizeaza prin promovarea temporara a unui functionar public care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea acestei functii publice si care nu are in cazierul administrativ sanctiuni disciplinare neradiate in conditiile prezentei legi.

(2) Daca functia publica este vacanta, masura prevazuta la alin. (1) se dispune de catre persoana care are competenta numirii in functia publica, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, astfel:

a) cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru functiile din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala;

b) cu obligatia instiintarii inainte cu cel putin 10 zile a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru functiile publice din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica locala. In situatia in care Agentia Nationala a Functionarilor Publici constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale privind exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, dispune neefectuarea masurii sau, dupa caz, incetarea acesteia.

(3) In mod exceptional, perioada prevazuta la alin. (2) poate fi prelungita cu maximum 3 luni, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, daca autoritatea sau institutia publica a organizat concurs de recrutare sau promovare si functia publica nu a fost ocupata, in conditiile legii.

(4) Daca functia publica este temporar vacanta, masura prevazuta la alin. (1) se dispune de catre persoana care are competenta numirii in functia publica, pana la data incetarii suspendarii din functia publica, a detasarii titularului functiei publice sau, dupa caz, a radierii din cazierul administrativ al titularului functiei publice a sanctiunii disciplinare prevazute la art. 77 alin. (3) lit. d).

(5) Daca salariul corespunzator functiei publice pe care o exercita cu caracter temporar este mai mare, functionarul public are dreptul la acest salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie de sef birou. mira55 mira55 In anul 2009, pentru ocuparea umei functii de sef birou din cadrul primariei, prin lege, nu s-a putut organiza concurs dar functia respectiva a putut fi ... (vezi toată discuția)
Spor de conducere corina mot corina mot doresc sa aflu care este perioada ,prevazuta de lege, pentru exercitarea unei functii de conducere temporare (vezi toată discuția)
Promovare temporara functie publica de conducere ContSters135086 ContSters135086 Care este procedura prin care se poate promova temporar un functionar public pe o functie de conducere? (vezi toată discuția)