avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... abonament sala fitness
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

abonament sala fitness

buna ziua,
am si eu o problema cu o sala de fitness din constanta se numeste.
am fost la aceasta sala o luna dupa care nu am mai mers, logic nu am mai platit daca nu m-am dus.
cand am mers prima oara am completat un formular de inscriere (pe care nu l-am completat eu ci angajata de acolo)despre care ulterior am aflat de la dansii ca e un contract pe 12 luni, si avea niste conditii pe spate pe care evident nu le-am citit dar nici nu am semnat doar pe fata am semnat conditiile nu le-am semnat.
ei spun ca trebuia sa fac cerere ca nu ma mai duc ca asa scrie pe spate si eu nu am facut acest lucru ca nu am stiu ca daca nu am citit.
cand am fost sa fac cererea mi-au refuzat-o ca trebuie sa platesc mai intai pentru 3 luni in care nu am fost.
cum e posibil asa ceva le-am zis si ei m-au spus ca am semnat acea hartie care ma obliga sa platesc.
acum am primit un mesaj de la o firma de recuperare cum ca am restante si sa platesc urgent.
mentionez ca sala de fitness nu mi-a trmis nici o instiintare acasa ca sa ma anunte ca am de plata sau ca daca nu mai vin sa reziliez trebuie sa platesc.
nu am nici o hartie fizic o somatie ceva doar un mesaj pe telefon si atat.
eu cred ca e o mare teapa si am facut reclamatie la opc.
se pare ca sunt multe persoane in aceeasi situatie ca mine.
ce ma sfatuiti sa fac?
nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am folosit si asa le-am platit o luna si nici nu prea am mers.
se poate dovedi ca nu am fost pentru ca intram cu un card care inregsitra intrarile si iesiile plus camerele de la intrare.
m-am dus sa ma cert cu mangerul de acolo si a spus ca nu-l intereseaza ca nu am fost si ca in mod normal nu am trebui sa platesc ca stie asta dar ca el da mai departe la firma de recuperare si ca oricum ii iese ceva.
ce face firma asta nu e legal cred eu nu comunica prin notificari scrisori doar prin mesaje.
si daca aveau o baza probabil eram dati in judecata deja.
pai e normal sa ma puna sa platesc pentru ceva ce nu am folosit, nu am uzat aparatele nu le-am consumat nimic cum adica sa platesc si o suma mare ca mi-au bagat si penalizari care nu exista in presupusul contract.
hartia asta nu are numar de inregistrare pe ea nimic.
ce spuneti sa fac?
multumesc frumos,

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: claudiah , utilizator 11:15, 7 Noiembrie 2011
Buna ziua, depinde "cum" arata continutul acelei hartii pe care ati semnat-o. Dupa cele relatate de dv, si din pcdv al c.civ.,pare a lipsi consimtamantul valabil la incheierea contractului referitor la dv. Pe de alta parte atata timp cat nu exista un titlu executoriu ca urmare a constatarii unei creante certe lichide si exigibile, nu aveti de ce sa va faceti griji, puteti fi insa victima unei hartuiri. .
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
ContSters213050, utilizator
Deocamdata, asteptati raspunsul celor de la OPC.
Contractul nu are ce cauta pe spatele unui formular de inscriere, trebuia semnat si acesta de dvs si sa va dea un exemplar.

:offtopic: Va rog, stergeti ( folositi butonul " editare") denumirile societatilor comerciale din mesaj. Pe forum discutam problema, nu persoane juridice/fizice. Multumesc
Intr-adevar cei de la sala de fitness au procedat nelegal, incepand chiar de la semnarea acelui abonament. Nu platiti abonamentul din moment ce nu ati mai folosit serviciile lor. Pe cei de la firma de recuperare nu ii luati in seama, nu au cum sa actioneze impotriva dvs. si chiar daca ar face acest lucru nu ar avea castig de cauza. Din moment ce nu ati mai folosit serviciile lor nu aveti cum sa fiti obligata la plata vreunei sume de bani. O instanta cu siguranta va intelege acest lucru, de aceea chiar si actionandu-va in instanta nu vor avea castig de cauza.
Dupa cum spuneti dvs eu as merge si pe ipoteza savarsirii infractiunii de inselaciune. Persoana care a completat acel formular de abonament, daca a scris ca se face pe 12 luni si nu v-a comunicat sau intrebat acest lucru, v-a indus in eroare in scopul obtinerii unor avantaje materiale.
Foarte bine ca ati sesizat OPC, dar mergeti si la politie si faceti o plangere penala impotriva lor pentru infractiunea de inselaciune. Vor intelege ca nu pot face ce vor cu oamenii si poate se vor speria, in asa fel incat sa puna capat acestor practici abuzive.
Eu va doresc succes, si fiti linisitita dreptatea va fi de partea dvs.!
buna seara,

Se pare ca e o practica generala la nivelul acestei firme, si in Bucuresti fac la fel. Ma aflu in aceeasi situatie, mi se cer bani pe vreo 4-5 luni de abonament desi nu am calcat pe la sala lor. Nici nu ma gandesc sa le platesc!!!
2nee, astept sa vad ce raspunde OPC Constanta in cazul tau. As fi facut si eu reclamatie de mult la OPC insa din neglijenta cred ca am pierdut copia formularului de inscriere.
buna seara
sigur este o practica generala a acestei firme.si eu sunt in aceiasi situatie.am facut un contract acum un an cu ei,un contract care avea un scop bine stabilit cred de la inceput,fiind foarte mic scris cat sa nu intelegi nimic.reprezentantul care mi-a prezentat contractul a spus ca pot renunta oricand.
la semnarea contracului am platit prima luna din abonament in avans urmand ca sala sa se deschida in luna august,iar sala s-a deschis la sf lui noiembrie,timp in care nu s-au deranjat sa ma agseze cu scuze pentru intarziere sau macar sa ne transmita un alt termen.a trebuit sa ajung la sala prntru a afla ce se intampla
cand intr-un final au deschis m-am dus de cateva ori.
sala era f aglomerata,la vestiare nu aveai unde sa-ti pui hainele-prea putine dulapioare,la toaleta mizerie,iar daca vroiai sa faci un dus se facea apa pana la genunchi.in aceste conditii am renuntat.
dupa cateva luni cei de la pure au inceput sa ma hartuiasca cu emailuri si mesaje telefonice ca sunt datoare la ei contravaloarea acestor luni si ca daca nu platesc ma dau pe mana unei nu stiu ce firme de recuperari.
la inceput le-am transmis decizia mea si motivatia ei printr-un email.dupa cateva luni m-au sunat din nou sa-mi transmita ca sun si mai datoare la ei si au incercat sa-mi propuna un "targ"-semnarea unui nou ctr pe un an si stergera datoriei.
mi-au spus ca email-ul nu e valabil pt a rezilia contractul si ca trebuia sa merg la ei sa fac o cerere scrisa sau prin posta (cu toate ca ei m-au contactat prin email si sms )
a doua zi m-am prezentat la ei sa fac cererea scrisa,am luat legatura cu un reprezentant al firmei care mi-a spus ca cererea nu se ia in considerare pana nu achit restanta sau sa-mi fac un nou contact sau s-a gandit mai bine macar sa platesc jumatate din datorie.PARCA eram la piata,tot incerca sa scoata niste bani de la mine.
m-a amenintat iarasi cu firma de recuperari de parca eram o infractoare.le-am explicat ca nu am beneficiat de niciun serviciu din partea lor si nu am pt ce sa platesc
astazi am primit un nou mesaj din partea lor ca dosarul meu a ajuns la firma de recuperari si sa sun de urgenta la un numar,de ce oare sa mai sun?
nu stiu exact ce am de facut ,ma simt hartuita de aceasta firma
poate ma ajutati cu un sfat
P.S.-prietena mea care era in aceiasi situatie ca si mine s-a dus la ei cu scandal,i-a amenintat cu opc-ul si reclama negativa si si-a reziliat contractul.deci se putea.probabil trebuia sa fac mai mult scandal si eu?...
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
florinaftb, utilizator

Alte discuții în legătură

Furnizor internet - probleme ContSters44992 ContSters44992 Sunt abonat la o firma de internet din Cluj. Cam de doua luni serviciul merge foarte prost, adica in fiecare zi aproape sunt intreruperi ale serviciului, ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante c79 c79 Bunaziua , am si eu o problema cu cei de la eosksi . Am avut un abonament la Orange incheiat in anul 2004 , iar in anul 2005 imi amintesc ca mi-au inchis ... (vezi toată discuția)