avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangerea penala!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangerea penala!

As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca sotia are certificat med. legal si plangere penala. Cum poate demonstra sotia ca el a batut-o. Nu erau decat ei doi acasa cand s-a intamplat. Sotul este atat de parsiv incat sustine ca il ia pe "NU" in brate si nu va avea sotia cum sa demonstreze ca el a fost.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:33, 22 August 2008
Certificatul medical atesta existentza unei loviri, a unei vatamari, deci a unei suferintze fizice.
In functie de numarul de ingrijiri medicale , instantza face incadrarea juridica a faptei.
Plangerea penala , introdusa in termenul de 2 luni de la data la care partea vatamata sau persoana indreptatita a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor reprezinta actul de sesizare a organelor judiciare.
Certificatul medico-legal constituie mijloc de proba in procesul penal
La fel si declaratia invinuitului sau inculpatului, desigur in masura in care este coroborala cu alte mijloace de proba.
In baza acestor aspecte , instantza de judecata apreciaza in concret daca fapta este savarsita de inculpat, daca ii este imputabila acestuia.
Simpla declaratie a acestuia ca nu a fost savarsita de el poate fi combatuta prin proba contrara , deci dvs aveti posibilitatea de a dovedi faptul contrar.
Aveti sanse reale de a trage la raspundere penala pe faptuitor.
mult succes
Este cuvantul sotiei impotriva cuvantului sotului. Sotia spune ca a fost agresata in casa si nu pe afara, daca ar fi fost agresata pe afara ar fi fost martori, persoane care au auzit vazut ceva. Daca cei doi soti locuiesc la bloc e imposibil sa nu se auda ceva la vecini.Deci trebuie intrebati vecinii daca in ziua respectiva au auzit ceva lupte, batai in casa. Certificatul medico-legal reprezinta dovada ca a suferit o vatamare corporala. Cine a cauzat acea vatamare corporala ramane sa fie identificat de catre politie. Declaratia sotului ca nu si-a agresat sotia trebuie combatuta numai in fata politiei cu alte declaratii ale altor martori care au auzit tipetele sotiei. In penal nu se poate dovedi altfel decat prin declaratiile martorilor. Mai conteaza si climatul general, cel fel de om e sotul in societate, comportamentul general, etc.
au existat totusi situatii judicie in care nu au existat ca mijloace de proba depozitiile martorilor.
in schimb toate aceste elemente pot fi completate si cu prezumtii.
Declaratiile celor doi sunt apreciate in concret de catre instantza.
Faptele notorii sau cele evidente nu trebuie dovedite, de exemplu faptul cunoscut de terte persoane ca sotul are in mod frecvent un comportament violent,agresiv...
Luati in consideratie toate aceste aspecte utile in justa solutionare a cauzei.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Parerea mea este ca va fi incerta vinovatia acestuia daca nu exista probe suficiente.
Ar trebui sa consultati un avocat care sa studieze si dosarul cauzei.
Pot fi si alte elemnte care sa duca la dovedirea vinovatiei sotului dar depinde foarte mult si de felul in care se apara, daca isi angajeaza avocat si ce avocat isi alege.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat de polițist CRAYX CRAYX Un prieten a fost chemat azi la secție sa dea o declarație în calitate de martor. Acesta a fost agresat de către organul de politie cu multiple lovituri ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez melania20 melania20 Sunt casatorita cu o fetita minora de 2 ani si sotul meu ma agreseaza fizic si psihic. Vreau sa imi scot maine certificat medico legal si vreau sa stiu ce pot ... (vezi toată discuția)
Agresiune corporala MariusMRS MariusMRS Buna, ma numesc Marius si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. In toamna anului 2010 am fost agresat de o persoana. Am mers la politie, am depus plangere insa ... (vezi toată discuția)