avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil si prima
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil si prima

Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea situatie.

lucrez in invatamant, am o fetita de 4 luni si dupa cele 126 de zile de pre si postnatal am revenit in activitate pentru a-mi putea sustine gradul 2. de la 1 septembrie as vrea sa-mi iau concediu fara plata pt 6 luni pt a lucra in alta parte si pt a nu-mi pierde titulatura din invatamant.dupa aceste 6 luni bebe ar face 1 an si atunci as vrea sa intru in concediu crestere copil cu plata aferenta. dc stau doar 1 an acasa, si nu primul, ci al doilea, as mai beneficia de acea bonificatie de 500 ron/luna in perioada cand sunt in concediu fara plata? mentionez ca momentan nu am depus actele la serviciul social.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:20, 17 August 2011
Bonificatia de 500 RON/lunar se acorda persoanelor care in timpul primului an de CIC decid sa se intoarca la lucru, pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi iau din cic doar primele 6 luni? iulia_dinca iulia_dinca Buna ziua, Sunt angajata si in luna februarie urmeaza sa nasc. Intentionez sa imi iau concediu prenatal incepand cu luna ianuarie. Stiu ca pot sa imi iau ... (vezi toată discuția)