freeelis a scris:
1. Ceea ce sustineti dvs nu a fost si nici nu este reglementat in Codul Muncii.
2. La terminarea perioadei de CCC se face o cerere de reluare a activitatii, situatie in care angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.
3. Termenul de 6 luni era prevazut de fostul CCMN , care nu mai este in vigoare.
4. Daca ati beneficiat de prevederile OUG nr.148/2005, atunci angajatorul poate dispune concedierea dvs imediat dupa revenirea din CCC.
5. In sectiunea Documente Utile a acestui site , veti gasi Codul Muncii republicat la data de 18.05.2011.
Buna ziua,
Referitor la situatia expusa mai sus, punctul 4), un pic mai complicat, ma aflu oarecum si eu. Am un copil de 1 an si 10 luni. Acum sunt insarcinata in 5 luni si urmeaza sa nasc pe 27 decembrie. Pe data de 16 oct 2011, cand copilul face 2 ani, trebuie sa ma intorc la munca.
Am contactat deja angajatorul care deja mi-a comunicat ca s-au restructurat posturile si nu ma poate primi, desi as mai avea 2 luni pana nasc. Conform Noul Cod al MUncii, este legal sa-mi refuze certificatul medical de prenatal si sa-mi inceteze contractul de munca?
Va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face in situatia mea.
Va multumesc anticipat !
Ioana M