avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in concediu medical?

Buna,

va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:

Se poate ca o persoana aflata in concediu medical sa fie concediata?

Care sunt pasii care trebuie urmati?, ce trebuie sa semnez/sa nu semnez in cazul in care se intampla fapta relatata mai sus?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:37, 19 Iunie 2012
Se poate intampla ca o persoana in medical sa fie concediata, INSA acest lucru nu este legal.

Daca sunteti in aceasta situatie, de a fi concediat, in primul rand trebuie sa va asigurati ca unitatea stie ca sunteti in medical. Comunicati unitatii concediul medical, pastrati dovada ca ati comunicat.

In rest, daca veti primi decizia de concediere / preavizul, le veti putea contesta dupa primire.
Puteti sa primiti decizia fie personal, si atunci e ok sa semnati, fie prin posta.
Daca sunteti in medical, nu aveti obligatia sa va prezentati la unitate pentru a lua decizia de concediere. Sa v-o trimita prin posta.
Codul muncii prevede:

ART. 60
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusã:
a) pe durata incapacitãţii temporare de muncã, stabilitã prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendãrii activitãţii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata în care femeia salariatã este gravidã, în mãsura în care angajatorul a luat cunoştinţã de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata exercitãrii unei funcţii eligibile într-un organism sindical, cu excepţia situaţiei în care concedierea este dispusã pentru o abatere disciplinarã gravã sau pentru abateri disciplinare repetate, sãvârşite de cãtre acel salariat;
h) pe durata efectuãrii concediului de odihnã.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizãrii judiciare, a falimentului sau a dizolvãrii angajatorului, în condiţiile legii.

Mai am o nelamurire. Desfiintarea postului se incadreaza la :
"(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizãrii judiciare, a falimentului sau a dizolvãrii angajatorului, în condiţiile legii."

Numai daca desfiintarea postului respectiv s-a facut in cadrul unui proces aflat pe rolul instantei, ce are ca obiect reorganizarea, insolventa, falimentul angajatorului.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajata insarcinata imosoft imosoft Buna ziua, In ce conditii poate fi concediata o angajata insarcinata conform legislatiei curente in vigoare? Sti despre art 60, alin 1, lit c din codul ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are femeia insarcinata daca se inchide punctul de lucru unde e angajata? badescu73 badescu73 Lucrez la un studio local al unui post de radio national. Sunt insarcinata in 5 luni si doresc sa stiu ce se intampla daca se inchide studio-ul local unde ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate marius2221 marius2221 dupa concediu maternitate poti fi dat afara din motiv ca s a desfiintat firma dar in acea firma care s a infiintat sunt aceeasi patroni? (vezi toată discuția)