avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii asociatie

am o cunostinta care a cumparat un apartament si a lasat dreptul de uzufruct viager altei presoane .
persoana care detinea uzufructul viager a decedat si a lasat la asociatie o datorie de 4000 ron.
cine trebuie sa plateasca datoria tinand cont ca persoana decedata a avut si un mostenitor.
este obligat sa plateasca datoria proprietarul de drept al apartamentului motivat de faptul ca acesta are "dispozitia" caracter esential fundamentarii dreptului de proprietate.
Proprietatea este dreptul cel poate avea orice persoana fizica sau juridica materializat prin fundamentarea urmatoarelor caractere: dreptul de a folosi, dreptul de a culege fructele cat si dreptul de dispozitie - "proprietas est jus utendi fruendi abutendi res suam quatenus ratio juris patitur"

Cu respect

Vasile BUTUCARU
dar cel care avea uzufructul a folosit apartamentul (deci a facut datoriile )nu proprietarul deci datoriile nu sunt ale lui ?
Nu ati inteles.Fostul a decedat.Cum sa plateasca.
Asa cum s-a raspuns mai sus, proprietarul este obligat sa plateasca datoriile la asociatie. Asociatia poate sa-l actioneze in instanta pe proprietar, neavand de unde sa stie (si daca stie tot nu este relevant) ca proprietarul are o intelegere cu o ruda, un prieten... care-i foloseste apartamentul.
Chiar daca cel ce a locuit era in viata, asociatia se indrepta cu actiune in instant tot impotriva proprietarului, ca si acum cand cel ce a locuit acolo a decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
E mai rentabila concesionarea decat aportul cu un teren in firma ? olden olden in cazul unei investiti pe un TEREN CONCESIONAT se poate pune sechestru pe teren daca exista o CONCESIONARE pe 20 de ani indiferent cui apartin DEBITELE - ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)